3 év után visszavinni a kutyát?
kis korában fogadtam örökbe pár hónaposan, nem sokára 3 éves lesz.
Jól nevelt, heti 4x futok is vele 7-8 kmert minden alkalommal, viszont az életem olyan fordulatokat vett, ami mellett nem igazán lehet normális élete.
Mérnökinfo szakra járok (nappali tagozaton), szeptembertől kezdek mérnök gyakornokként, így a hétköznapjaim reggeltől estig levannak fixálva. (hol órák, hol munka)
Szerintem hosszú távon nem tenne neki túl jót, hogy napi 10-12 órát van bezárva a folyosóra. ( nem engedném, hogy bent legyen, mert szétszedne valamit, kis korában párszor előfordult azóta nem csinálta, de ha egyedül hagynám tuti megtenné ) de nem is a rongálás a lényeg, hanem hogy 10-12 órát egyedül lenne heti 5 nap. Ráadásul fáradt leszek, rengeteg a tanulni való, nem igazán lesz rá időm és ezt hosszútávon megsínylené.
Barátnőmmel élek, ő se tudna vele foglalkozni, ő is tanul és dolgozik.
Szülőknek nem adhatom, mert nincs jó viszonyom apámmal a másik szülőmet meg hagyjuk, mert említésre sem érdemes.
Testvéreim Ausztriában és Amerikában élnek így hozzájuk se mehet.
Szóval gondoltam visszaviszem ahonnan örökbe fogadtam, a szerződés szerint ezt kell tenni, de olyan bűntudatom van miatta.
Hát nézd, legalább gondolkozol a kutya jövőjén is, nem csak a sajátodon. Ezt becsülöm benned!
Add olyannak, aki jobban fogja szeretni és olyan életet biztosít neki-amit megérdemel.
Már válaszoltam. De a kérdés óta az jar a fejemben, hogy én panzióba sem adtam meg a kutyám, mert kicsi korában nem volt rá szükség, így nem szokott hozza, hogy idegen helyen otthagyjam, és nem tudnám megmagyarázni neki, hogy érte megyek X nap múlva, es nem akarom setlegesen összetörni a lelket (ok, lehet, hogy ez is tulzas), erre itt van valaki, aki simán visszavinne a menhelyre és otthagyna, csak mert nem akar többé időt szánni rá...
Nekem ne magyarázzon a kérdező, ha akarná, megoldana!
Esetleg baráti körben ismerősei között kéne első körben új gazdit keresni. De tényleg felelőtlen döntés volt,mert nem gondoltad át, mi lesz, ha vége a sulinak.
Biztos eddig jó gazdája voltál, remélem hasonlóan jót találsz neki. Viszont ha legközelebb állattartáson gondolkozol, akkor azt is nézd meg, hogy 10+ év múlva neked milyen életed lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!