Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 év után visszavinni a kutyát?

3 év után visszavinni a kutyát?

Figyelt kérdés

kis korában fogadtam örökbe pár hónaposan, nem sokára 3 éves lesz.

Jól nevelt, heti 4x futok is vele 7-8 kmert minden alkalommal, viszont az életem olyan fordulatokat vett, ami mellett nem igazán lehet normális élete.

Mérnökinfo szakra járok (nappali tagozaton), szeptembertől kezdek mérnök gyakornokként, így a hétköznapjaim reggeltől estig levannak fixálva. (hol órák, hol munka)

Szerintem hosszú távon nem tenne neki túl jót, hogy napi 10-12 órát van bezárva a folyosóra. ( nem engedném, hogy bent legyen, mert szétszedne valamit, kis korában párszor előfordult azóta nem csinálta, de ha egyedül hagynám tuti megtenné ) de nem is a rongálás a lényeg, hanem hogy 10-12 órát egyedül lenne heti 5 nap. Ráadásul fáradt leszek, rengeteg a tanulni való, nem igazán lesz rá időm és ezt hosszútávon megsínylené.

Barátnőmmel élek, ő se tudna vele foglalkozni, ő is tanul és dolgozik.

Szülőknek nem adhatom, mert nincs jó viszonyom apámmal a másik szülőmet meg hagyjuk, mert említésre sem érdemes.

Testvéreim Ausztriában és Amerikában élnek így hozzájuk se mehet.

Szóval gondoltam visszaviszem ahonnan örökbe fogadtam, a szerződés szerint ezt kell tenni, de olyan bűntudatom van miatta.

2022. aug. 14. 14:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
79%

Hát nézd, legalább gondolkozol a kutya jövőjén is, nem csak a sajátodon. Ezt becsülöm benned!

Add olyannak, aki jobban fogja szeretni és olyan életet biztosít neki-amit megérdemel.

2022. aug. 14. 21:10
 22/26 anonim ***** válasza:
82%
Ugyan nem a kérdésre válaszolok, ezért elnézést kérek, de többször, több helyen sokan panaszkodnak a menhelyekre, hogy miért olyan nehéz náluk örökbe fogadni, miért kötik nagyon szigorú feltételekhez az örökbefogadást, miért kérdeznek annyit, miért akarnak többször is találkozni a leendő gazdával, miért tesznek fel személyes kérdéseket neki. Hát, a kérdező az élő példa, hogy miért. 3 évvel ezelőtt, amikor örökbefogadta pontosan tudta, hogy egyszer eljön az idő, amikor dolgozni fog, pályakezdőként nem is csak napi 8 órát, családi háttér nulla. Ha az örökbefogadó nem tud felelős döntést hozni, akkor a menhely kötelessége ez, mert ők pontosan tudják, hogy mennyi kutya kerül vissza hozzájuk, ilyen és hasonló okok miatt, mégis őket szidják és kutyázzák a legtöbb fórumon, hogy nem a kutyák érdekeit nézik, pedig de. A kutya, aki egy ember mellett nőtt fel, most el van dobva, bekerül egy kennelbe és azt sem tudja, hogy mi történik vele. Megérte környezettanulmány nélkül örökbe adni?
2022. aug. 14. 21:20
 23/26 anonim ***** válasza:
67%
Na az ilyenek.miatt van ennyi kóbor kutya!😡😡Nem fogjátok fel hogy érző lények?Nem egy tárgy hogy hurcolom ide oda.Nekem olyanok mint a gyerekek,nincs az az élethelyzet,amiért lemondanék a kutyámrol.Ők vannak!Meg kell oldani.A gyerekedet is vissza viszed majd a kórházba,ha az élet más fordulatot hoz?!😡
2022. aug. 15. 05:31
 24/26 anonim ***** válasza:
79%

Már válaszoltam. De a kérdés óta az jar a fejemben, hogy én panzióba sem adtam meg a kutyám, mert kicsi korában nem volt rá szükség, így nem szokott hozza, hogy idegen helyen otthagyjam, és nem tudnám megmagyarázni neki, hogy érte megyek X nap múlva, es nem akarom setlegesen összetörni a lelket (ok, lehet, hogy ez is tulzas), erre itt van valaki, aki simán visszavinne a menhelyre és otthagyna, csak mert nem akar többé időt szánni rá...

Nekem ne magyarázzon a kérdező, ha akarná, megoldana!

2022. aug. 15. 06:55
 25/26 anonim ***** válasza:
84%

Esetleg baráti körben ismerősei között kéne első körben új gazdit keresni. De tényleg felelőtlen döntés volt,mert nem gondoltad át, mi lesz, ha vége a sulinak.

Biztos eddig jó gazdája voltál, remélem hasonlóan jót találsz neki. Viszont ha legközelebb állattartáson gondolkozol, akkor azt is nézd meg, hogy 10+ év múlva neked milyen életed lehet.

2022. aug. 15. 07:47
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom már a suli vége felé jársz, ha most kezdesz gyakornokként. Tehát elv 1-2 évről beszélhetunk. Azt tényleg ki lehet bírni valahogy, akár valahogy megprobalni ideiglenes gazdihoz koltoztetni, aki hajlandó x időre befogadni, amíg már csak a munka marad neked, és amellett már bőven lesz megint időd rá. Egyébként Ausztria sincs ám a világ végén, tesód simán befogadhatna ideiglenesen magukhoz... Egyszer kell a kutyával elautókázni hozzájuk és ennyi, nem egy nagy táv. Egyébként meg napi 10-12 órát tényleg simán kibirnak a kutyák bent a lakásban, szobakennelhez kell szoktatni és akkor napkozben szépen szundikal. Reggel egy gyors pisi kaki kör, esetleg pár perc labdazas és egy kis mentális farasztas és aludni fog amíg haza nem jöttök. Még az is jobb neki ha csak napi egy oracskad lesz rá, mintha bebacod egy menhelyre...
2022. aug. 20. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!