3 év után visszavinni a kutyát?
kis korában fogadtam örökbe pár hónaposan, nem sokára 3 éves lesz.
Jól nevelt, heti 4x futok is vele 7-8 kmert minden alkalommal, viszont az életem olyan fordulatokat vett, ami mellett nem igazán lehet normális élete.
Mérnökinfo szakra járok (nappali tagozaton), szeptembertől kezdek mérnök gyakornokként, így a hétköznapjaim reggeltől estig levannak fixálva. (hol órák, hol munka)
Szerintem hosszú távon nem tenne neki túl jót, hogy napi 10-12 órát van bezárva a folyosóra. ( nem engedném, hogy bent legyen, mert szétszedne valamit, kis korában párszor előfordult azóta nem csinálta, de ha egyedül hagynám tuti megtenné ) de nem is a rongálás a lényeg, hanem hogy 10-12 órát egyedül lenne heti 5 nap. Ráadásul fáradt leszek, rengeteg a tanulni való, nem igazán lesz rá időm és ezt hosszútávon megsínylené.
Barátnőmmel élek, ő se tudna vele foglalkozni, ő is tanul és dolgozik.
Szülőknek nem adhatom, mert nincs jó viszonyom apámmal a másik szülőmet meg hagyjuk, mert említésre sem érdemes.
Testvéreim Ausztriában és Amerikában élnek így hozzájuk se mehet.
Szóval gondoltam visszaviszem ahonnan örökbe fogadtam, a szerződés szerint ezt kell tenni, de olyan bűntudatom van miatta.
Háborgunk a láncon tartott kivert kutyák tömegén, hogy az emberek milyen kegyetlenek, érdektelenek.
Aztán jön egy egyetemet végzett kutya gazdája egy ilyen kérdéssel.
Ilyenkor lever a víz, hogy reménykedünk ebben a társadalomban, hogy majd változik.
Jó mérnök lesz belőled, mindenre lesz kifogás, ha meg végképp nem megy, akkor elmész táppénzre.
Nézd, ha akarnád megoldanád. Neked az a kutya nem kell, nem kötődsz hozzá. Te is az a típus vagy, aki tárgynak tekinti az állatot és ha már kényelmetlen vagy megunt lesz, eldobja.
Nincs ezzel baj, csak vállald fel, hogy nincs gerinced és nem való neked ilyen felelősség. És többé ne akarj állatot tartani.
Állatorvos nyilatkozta,hogy ultrahangon rögtön látja,melyik a benti kutya. Mint hólyagtágulatos.
Szerinted az jó neki?? Attól,hogy nem tudja mondani,még szenved! Ha csóvál,akkor is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!