Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyának teher a falkavezérség?

Kutyának teher a falkavezérség?

Figyelt kérdés
Azt mondják igen, és mikor elmegy otthonról az ember, akkor ha van másik kutya, akkor az egyik lesz a vezér. És nekik teher, ha Ők a vezérek, mert nagy felelősség, meg ilyenek. Ez komoly? Milyen teher?
2010. szept. 23. 16:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát ennyire nem szoktam én ezen filozofálgatni. Meg nekem ez magától értetendő dolog, ha én vagyok én főnök, én mondom meg mit lehet tenni és mit nem.

Nekem semmit sem kell csinálnom, hisz én vagyok a vezér, jobban mondva nekem egyetlen kötelességem a csapat, falka, család nevezzük akárhogy védelme és irányítása.

2010. szept. 23. 18:04
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

Na látod, a lényeg pont ennyi, amit írsz. Én ezt egyáltalán nem kérdőjeleztem meg. Mellesleg nem vagyok ellene ezen dolgoknak, sőt azt sem tagadom hogy van ilyen, hiszen hierarchiának kell lenni.

Nekem csupán a túlzásba vitt "Mert a farkasok is ezt csinálják..." kezdetű mondatok ellenszenvesek.

Pacsi:)

2010. szept. 23. 18:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, teher neki.

Én például látom a kutyámon, ha tart egy másik, idegen kutyától, aki szembe jön. Ilyenkor a hátam mögé küldöm, és ha látja, hogy nem bánt, én megsimogattam, akkor őt is oda hívom.

Nem rohan előre ugatva, tehát nem az ő felelőssége az, hogy kiderítse, be akarja e őt kapni a másik:)

Ettől függetlenül nem egy gyáva kukac, egyszerűen enyém a piszkos munka:D

2010. szept. 23. 23:04
 14/16 anonim ***** válasza:

igen nagy nagy teher a legtöbb ebnek ha neki kell a családot-falkát vezetni (mert ugye "még a farkasoknál is", de vadkutyáknál is :d a szülők a vezetők és a leszármazottak a követők)

az egész olyan mintha a 2-3 éves gyerekedet zavarnáld el dolgozni, meg bevásárolni, takarítani, főzni, mosni stb. mondván ez az ő dolga mert te nem vagy alkalmas a család fenntartására-miközben ő látja, hogy a testfelépítésed, képességeid megvannak hozzá csak mégis ráhárítod a felelősséget-szóval képzeld el azt a gyereket aki ilyen helyzetbe kényszerül, majd nézz rá egy kutyára aki vonszolja a gazdit a pórázon nap mint nap, és ha egyedül marad akkor megőrül a feszültségtől mert nem felügyelheti a gazdikáját...

2010. szept. 26. 18:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Az attól függ. Példa: egy halk, félénk tanítónőt ha betesznek egy 8.a-ba a kamaszok közé stresszes lesz hogy uralkodnia kell. Egy kemény, férfi, izmos tornatanár élvezi is a feladatot.

Avagy: ha egy öleb vezér híján kéntelen egy egész embercsaládra felügyelni, vigyázni, stresszes lesz mert erejét felülmúló feladat-ebből ered a kiskutya szindróma. De egy domináns, jól nevelt kutya az alatta álló kutya felett szivesen falkavezérkedik, nem esik nehezére.

2010. szept. 26. 19:55
 16/16 anonim ***** válasza:

Ahol több kutya van, kikerülhetetlenük kialakul a rangsor a kutyák között. Ez természetes.

De az embernek kell lenni feltétlen a domináns falkavezérnek.

Ugyanis a kutya törvényei mások, mint az emberé és ha a kutya törvényei kezdenek uralkodni, abból mindig csak baj van.

Hiba legyinteni a falkavezérség témára. A kutya elsősorban állat, másodsorban kutya és harmadsorban fajta.

Az állat génjeiben hordozza, hogy kell legyen a falkának vezetője, mert enélkül bizonytalan az egész élete. Ha nincs, akkor neki kell azzá válnia.

A rangsor is természetes náluk, de ismétlem, a vezető szerepnek feltétlen az embernek kell hogy jusson.

Egyébként a rangsor elején legalább olyan frusztráló lehet lenni, mint a legvégén bizonyos helyzetekben.

2010. szept. 26. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!