Hirtelen jelentkező agresszió, bármi előjel nélkül? Mit tehetnék?
Üdvözletem! Bocsi, ha hosszú lesz;
Egy hónapja van nálunk idibe egy 5 éves kopó-keverék kan.
Egyszerűen nem tudnék rá rosszat mondani, nagyon nagyon okos, engedelmes felém, engem tekint vezetőnek a családban, (bár én vagyok a nő, de többet vagyok vele, mint párom).
A többi kutyussal is nagyon türelmes, nyugodt a pórázon ismerkedéskor, pedig főleg a kisebbek ugatják, ugrálnak rá, tőle egy hang se jön.
Emberközpontú, imádja a szomszédokat is, farokcsóválva megy a simiért, szóval nem is ragoznám..
Történt viszont, hogy utazásból megérkezett férfi lakótársunk. Megjött hozzánk, eleinte semmi gond, majd mikor elkezdett kipakolni és jött-ment a lakásban, elhaladt a fekvő kutyusunk mellett, aki felugrott utána kapott morogni és ugatni kezdte, tehát egyértelműen agresszív viselkedésre váltott.
Eleinte kissé ledermedtem - nyilván - de egyből rászóltam és pórázon kaptam. Nekem úgy tűnt, mintha félelemből támadt volna, le volt dermedve. Felém nem volt az, szemtől szemben voltam vele, mikor tiltottam és magyaráztam. Mikor újra mozdult mellette lakótársam, újra támadt volna rá. Földre vittem és hagytam lenyugodni.
Mondtam barátunknak, hogy gőzöm sincs mi a fene üthetett belé, mert senkivel szemben nem viselkedett még ilyen vehemensen. Pedig már tömegközlekedtünk is, semmi jele sem volt. Sokan simogatták is.
Azonnal felhívtam az érte felelős menhelyest, hogy volt e erre példa, mi lehetett az ok. Megtudtam, hogy férfi bántotta régen a kutyust, bár eddig egy férfivel sem volt kicsit sem agresszív.
Mit gondoltok, mi lehetett az ok? Illetve jogos bennem az érzés, hogy kissé elbizonytalanodtam vele és az eddigi jámborságával szemben? Tudom, hogy nem szabadna, de azért eléggé megijedtem abban a pillanatban. Van ok attól aggódni, hogy gazdi felé lenne ilyen?
Bocsi a sok kérdésért, örülök, ha tudtok valamit írni/segíteni. Köszi!
Szóval hazudtál. Hát kínos ez eléggé, én is ignorálnám a threadet ezután.
Vagy elgondolkoznék, mielőtt valakivel szemben nagy lesz a szám a számítógépem mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!