Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel etetitek kölyökkutyáitokat?

Mivel etetitek kölyökkutyáitokat?

Figyelt kérdés
Az enyém naponta egyszer kap tápot, és kétszer kisebb adag főtt ételt. Szeretném változatosan etetni, és fontos, hogy tápláló is legyen. Milyen húst, vagy belsőségeket adtok nekik, és hogyan készítitek el? Sima sós vízben főzve, vagy enyhén fűszerezve, zöldségekkel? Ja és nagytermetű kutya lesz!
2010. szept. 23. 08:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk kap mindennap tápot, ezt keverem egy kis konzervvel, és főtt étellel. Bár az nem mindig van, mivel még csak ketten vagyunk a férjemmel, keveset főzök, ezért nem mindig van "maradék". De szoktam venni neki húsos csontot, libanyakat, a hentesnél meg mindig el kérem a csontot a tarjáról, és ezt húsleveskockás vízben meg szoktam főzni.
2010. szept. 23. 09:17
 2/8 anonim ***** válasza:
A legjobb egy minőségi kölyöktáp, 8 hetes kortól napi 3x, ezek optimálisan tartalmazzák azokat az összetevőket, vitaminokat, amikre az szervezetüknek szüksége van. Nincsen össze-vissza fehérje bevitel, néhol eltúlzozz zsír a maradékkal, és a kutya sem lesz válogatós. Nincs csontosodással probléma, mert ilyen huzamos etetés mellett az is előfordulhat. Nem azt mondom, hogy ne adj neki, de 3 étkezésből kettő zutyulék, nekem túl sok. Amúgy én Flatazor Prestige tápokat etetek. (Egy tenyésztő)
2010. szept. 23. 09:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Pláne a nagytermetű kutyáknál, ahol fennáll a diszplázis a veszélye (ELŐZŐ VAGYOK)
2010. szept. 23. 09:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Szóval ezen kívül a spéci tápon kívül semmi mást nem kap a kutyád?
2010. szept. 23. 09:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem mikor kölyök volt kizárólag prémium minőségű kölyöktápot kapott. Persze, néha jutalomként becsúszott más is, meg nyilván nem dobtam a kukába a maradék csirkecombot, de az alap tápláléka a minőségi táp volt (Royal Canin medium puppy).

Szerintem 1,5 éves korig mindenképpen érdemes beállni egy jól megválasztott tápra, pláne egy óriás testű kutyánál. Aztán ha már túl van a fejlődésen, akkor már lehet variálni.

2010. szept. 23. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Mindenképp jó minőségű tápot kapjon, de ne nagyon szoktasd rá a főtt kajákra, mert rákap a jóra, aztán majd nem kell neki a táp:)

Szerintem elég heti 1-2 alkalommal főtt kaját adni.

Mit is? Én főtt husit szoktam (sok kutya allergizál a csirkehúsra, tehát nem feltétlenül azt) főtt rizzsel, párolt zöldségekkel. Egy nagyon kicsi vegetát, vagy tengeri sót szórj a vízbe, hogy ne legyen ízetlen.

De ilyenkor is rakok mellé pár szem száraztápot.

Jó főzöcskézést:)

2010. szept. 23. 10:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Jó minőségű kölyöktáp elengedhetetlen,ha nagy testű kutyáról van szó akkor még kaphat pluszba ízületerősitőt is.(nem csonterősítőt)A kutyát ha teheted 6 hónapos koráig 4x ajánlatos etetni de az is jó ha 3x kap./hó után át lehet állni a napi 2 etetésre,1 év után a napi 1 re.Én a kölyök tápot leáztattam leveskockából készített lébe és ebbe kapott még konzervhúst is.Én nem kutya izületerősitőt adtam mert az nagyon sokba került volna,proenzit adtam mert az olcsobbra jött ki.Rágcsálni nagyon jó a főtt csöves csont(sertés,marha),száraz kenyér.
2010. szept. 23. 11:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Az etetés gyakoriságára utaló tanácsot illetően külön köszönet! Igazából először csak 2-szer kapott a régi helyén, de átálltunk 3-ra mert láttam, hogy éhes, és ha azt akarom, hogy szépen fejlődjön, akkor kell neki a táplálék. Megfogadom a tanácsodat.Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 23. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!