Én vagyok a hülye, vagy ő? Ti hogyan etetitek a kutyátokat?
Két 8 éves németjuhászról van szó.
Apósom eddig csontos nyers hússal (ebből inkább csonttal) etette őket, melegvízzel felengedve. Fincsi, mi?
Az egyiknek letört már 2 foga, 1 kiesett, a többi tövig van kopva. A másiknak viszonylag még jók a fogai, de azok sem a legegészségesebbek.
Szóltam apósnak hogy nem kéne csontot adni, mert a kutya nem bírja megrágni. Pár napja egy tízcentis egész csontot hányt ki...
Após megsértődött hogy ő jobban tudja, azóta a páromnak kell etetnie a kutyát (csont nincs csak főtt hús, szerencsétlen kutty eddig befeszült evés közben, most viszonylag normálisan eszik).
Szerintetek én vagyok a hülye, vagy az öreg? Szerintem az nem tartozik az egészséges táplálásba, ha csontot ad a kutyának egy kis hússal... Tiszta vicc.
Egyikőtök sem hülye. Sok emberben él még az a tudat, a kutya csontot és húst eszik csak.
Az öregedő kutyáknál már vigyázni kell a csont bevitelre, mert kevesebbet képes megemészteni és hajlamosak idősebben a székrekedésre.
Miért nem próbálsz apósoddal beszélgetni az etetésről? Talán lehet változtatni a hozzáállásán.
Azon nem lehet :D
Se észrévek, se semmi. Ő meg van győződve róla hogy ha öregebb nálam, az azt jelenti hogy okosabb is.
Én 2 éve nevelek egy kutyát, naponta megjegyez új parancsszavakat, okos és szófogadó.
Ezek a szerencsétlen kutyák buták mint a tök, nem értik a szavakat, egyedül gesztusokból képesek felismerni hogy mit akarsz tőlük. Apósom állandóan üvölt velük, meg van győződve róla hogy attól lesz falkavezér, meg ha becsukja a kutya fejét az ajtóval ha át akar menni a kapun...
Egyedül azt éri el, hogy utálják a kutyák, semmi fegyelem nincs a "falkában".
Ráadásul azt sem érti, hogy a fogaveszett kutya nem bírja megrágni a kaját rendesen. Nem is rág már szinte semmit meg, csak nyeli mint a kacsa. Gondolom fájnak a fogai rendesen szegénynek :/
Az öreg a hülye.
"Sok emberben él még az a tudat, a kutya csontot és húst eszik csak"
Na ne mondd! Régen azért ettek a kutyák csontot, mert maradékkal etették őket. De nem kizárólag csontot kaptak, hanem a maradék kenyeret, levest, bármit.
A nyers hússal nincs bajom,én is azt adom,de csontnak max egy kis farhátat nasinak néhanap.
Sajnos sok emberben élnek a régi téveszmék, ilyen,hogy a kutya csontot eszik,a macska meg tejet. A szomszédom kiscicái kishíján meghaltak,mert hiába látta,hogy ömlik belőlük a fos,ő lelkesen adta a tejet. Ezzel nem tudsz mit csinálni :(
Ő, egyértelműen... Szegény kutyák :(
A mi kutyánk is eszik néha csontot főtten pl a húslevesből vagy disznóölés után... de egyfolytában azzal etetni, ráadásúl nyersen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!