Megharapott a saját kutyám!Szerintetek?
"Akkor nem láttatok még közelről kaut. Az enyém nem az a fajta, aki a nappaliban a kanapén heverészik. Ettől függetlenül szót fogad, mindig minden helyzetben. De egy kerti partin nem tudok a sarkában lenni, pláne ha be kell mennem a házba akár a gyerek miatt, akár sört kihozni, bármi közbe jöhet, hogy nem vagyok ott. Jobb a békesség. Megszokta a kennelt, ott szokott kaját is kapni. Nem dühös ha bezárom pár órát."
Értem amit mondasz, de a normál eset az hogy akit bemutatsz a kutyának és ott van pl egy kerti partin akkor nyugodtan bemehetsz a házba az újabb adag virsliért és nem fog addig megtámadni senkit a kutya. Csak akkor biztonságos ha a sarkában vagy egyébként nem mered idegenekkel az udvaron tartani? Hogy nevelted te azt a kutyát? Ezt ne kend már a kutyára hogy "ez ilyen" nem ilyen ez a te hibád.
Nem, nem merem. Nem tartozik a számára idegen ember a családba a területén. Ha elmegyünk sétálni, akár a belvárosba, nem bánt senkit, nyugodtan megyünk szájkosár nélkül, mert tudja, hogy nincs dolga a területén kívül.
De teljesen egyértelmű, hogy nem ismered a fajtát :)
Millió ember től halottam már ezt buta dumát "jáj ez ilyen fajta ez nagyon nagyon kígyó" ..ezt be kell zárni az udvarban ha idegen jön. Csak akkor biztonságos ha én is ott vagyok...
Láttam már kau-t a gazdájának nem kellett ott lennie és be se kellett zárni a kutyát. Vagy a kutyád ideggyenge fáj valamije, beteg vagy te nevelted szarul. Eredendően nem létezik ilyen. Vannak különbségek a fajták között de nem ekkora.
Ha ezt a fajtára kened az csak annyit tesz hogy képtelen vagy besismerni hogy 1: beteg a kutyád, 2: te nem értesz hozzá.
Vagy vagy. De lehet egyszerre a 2 is.
"Akkor nem láttatok még közelről kaut"
"Csak" kb 20 kaukázusival dolgoztam és volt sajátom is köztük, de nem, én aztán nem láttam közelről :)
Szerencsére nem ismerjük egym@st, mert én be nem teném hozzátok a lábam, ha tudnám, amit leírtál.
Nem félek a kutyáktól. De rohadtul tartok (= kerülöm messziről) azokat a helyeket ahol a kutya nincs kontrollálva/kordában tartva (= megfelelően nevelve), ahol nincs meg a kutya és a gazdi között a szükséges tisztelet, kapcsolat és rangsor, ahol a kutya a saját gazdáját harapja!!!
Ha téged harap mit csinál majd egy alig ismerttel vagy idegennel?!
Félelmetes hogy mennyi a felelőtlen állattartó aki nem ISMERI az állatot amit tart! Már a fajt sem, nemhogy a fajtát! 🙄
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!