Ha ekkora baj amit csinálok akkor mégis miért
alkalmazzák a munkakutya nevelésben?
Nem a kutya nevelése szempontjából gáz, hanem azért, mert egészséges lelkületű embernek nem igénye, hogy egy állatot ilyen szinten kisajátítson.
"Hogy a legfontosabb hogy te, te, te és csak te."
Na ez az, amiért pszichiáternél lenne a helyed. Normális ember nem azért tart állatot, hogy legyen aki feltétel nélkül imádja.
2010. szept. 22. 23:06
2/20 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint aki munkakutyázik annak orvosnál a helye. De nekem nem is ezzel van a bajom mert felőőőlem lehetek irigy akármi, azt nem értem másnak ehhez mi köze hogy sokszor ismeretlenül úgy belehergelik magukat a veszekedésbe hogy csak nézek. Hát mit fáj neki?
3/20 A kérdező kommentje:
Ilyen formán az egygazdás kutyák is beteg "dolgok" Pedig ne, csak idomultak ahhoz amire kialakultak.
A munkakutyákat pont azért képzi a gazdájuk, hogy hasznára legyen velük az emberiségnek, nem önzésből, hogy a kutya csak az övéké legyen, és ne az egész családnak csóválja a farkát. Az utóbbi hozzáállás elég nevetséges. Teljesen más, ha valaki egyedül van egy kutyával, és más, amikor direkt neveli úgy, hogy a család többi tagjával ne legyen jó viszonyban, csak vele.
2010. szept. 22. 23:23
5/20 A kérdező kommentje:
Amúgy metg buta dolog egy kis szeletke alapján megitélni és szerintem ezt te is tudod. Attól hogy a kutyám csak az enyém még lehet normális életem azon kívül amiről te nem tudsz. Egyszerűen csak máshogy szeretek valamit, és ezzel mindenki így van valamilyen téren.
6/20 A kérdező kommentje:
Honnan tudod hogy nevelem? Semmi baja a családommal a kutyámnak egyszerűen csak nem foglalkozik velük egy köszöntő fakrcsóválásnál tovább.
Azok a munkakutyák akikről én írtam, VERSENYkutyák pontosabban. Azzal kinek segítenek? Akikről én olvastam, néztem a videót nem rendőrkutyák vagy segítők vagy ilyesmik. "Egyszerű" versenyekre készülő kutyák.
7/20 A kérdező kommentje:
És előbb is kérdeztem hogy neked mit fáj ha én önző vagyok? Mert a kutyámnak nem fáj, és neked sem lesz tőle valami hátrányod az életben, akkor meg miért foglalkozol vele?
Nekem nem fáj. Kérdeztél, válaszoltam. Ha azt vártad válasznak, hogy mindenki irigy és hülye, aki kritizál, és te magad vagy a tökély, sajnálom. Azt írtam, amit gondolok a dologról. Normális ember nem rivalizál a családtagjaival a kutyán.
2010. szept. 22. 23:42
9/20 A kérdező kommentje:
Én nem hiszem hogy tökély vagyok, én azt hiszem hogy az ízlésem nem ördögtől való csak mert nem egyezik a töbséggel, ugyanolyan létjogosultsága van mint a többinek amíg a kutyám normális. És megsúgom: az.
Magamnak vettem a kutyát miért kéne hogy más foglalkozzon vele? A családtagjaim nagy ívben sz*rnak a dologba mert nem ők akartak kutyát. Különben sem tudom mit pattogsz a családomon amikor nem is fejtettem ki mit takar a "kisajtítás". Most aki nem egyedül lakik annak nem lehet olyan kutyája aki csak az övé?
10/20 A kérdező kommentje:
Szóval a kutyán senki sem "rivalizál". Konfliktusok szóban (és nem írtam h a családdal) és elméletben vannak, hogy nem tetszik annak akinek mesélem és nem gyakorlatban. Pedig baromira nem értem mi a baj azon hogy csak én etethetem a kutyám, csak nekem fogadhat szót meg ilyenek. Ez tényleg borzalmas...
Kapcsolódó kérdések: