Miért nem érdekli a kutyámat a jutalom falat?
Figyelt kérdés
Addot egy 14 hetes kutyus. Bent a lakásban már tudunk ülni, feküdni, maradni, szemebe nézni (koncentrálni kb 5-10 másodpercig), ismeri a várj/mehetsz parancsot (akkor használom főképp ha enni kap és már letettem a tálat). Ezeket mind szépen csinálja odabent, jutifalatra amit szeret (ez általában párizsi, virsli, sülthusi). Az előkertben a lépcsőház előtt is csinálja és el is veszi a jutifalatot, viszont amikor egyre távolodunk a lakástól akkor még figyel egy ideig a jutifalatra viszont amikot megapja már csak így rágicsálja és kiesik a szájából. :D Lehajol érte a földre, bekapja majd megint kiesik. Ezt eljátsza 3-4x majd otthagyja és onnantól nem vesz el juti falatot mert úgy tűnik már minden érdekesebb. Az a kedvencem amikor utána húz vissza az előkerthez, nem is akar másfele menni mert tudja, hogy ott kapja majd a "trükkökért" a jutifalatot. Na most se azt nem értem mi ez a szájból kiesős dolog nála se azt, hogyan tudnám rávenni az ellenkezőjére?2022. júl. 28. 15:10
11/13 anonim válasza:
Te egy felnotten vasarolt orzovedo kutyatanulasi kepesseget a hozzatartozo magasszintu fegyelmezettseggel es parancsteljesitesi vaggyal varod el egy kisgyerek kutyatol. Vettel volna felnott orzovedo fajtat.
12/13 A kérdező kommentje:
Ha ezt nekem a kérdezőnek írtad akkor azért annyit hozzá tennék, hogy ez egy kan Shiba Inu :D Ha nem kezdem a tanítgatásokat most akkor valószínűleg a fejemre nő nagykorára. Nem tudom hallottál e a fajtáról de nézz utána ;)
2022. júl. 29. 08:12
13/13 A kérdező kommentje:
Ezen fajta számára különösen fontos az intenzív nevelés és szocializáció a már a kölyök- majd a fiatalkorban, hogy a felnőttként ne viselkedjen elviselhetetlenül a többi kutyával. Vadászösztöne miatt szabadon futtatása nem mindig lehetséges, ennek feltétele, hogy kutyája az Ön hívására visszamegy Önhöz, ami sok kiképzést igényel ennél a fajtánál.
2022. júl. 29. 08:20
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!