Kertesházba őrző-védő kutya?
Ki milyen őrző-védő fajtát tudna ajánlani?
Kritériumok:rövid szőrű, alapvetően nyugodt természet, nagyobb testű, fajtatársával lehessen nyugodtan 2-t párban tartani, persze kiskorától, az egyik ivartalanítva lenne, külön tenyésztőtől, nagykorában bírja, ha esetleg havi átlagban 4-5 napot távol vagyok tőle és totál egyedül van. Egy családtag beugrik pár percre enni-inni adni neki.
Nem utolsó szempont, ha ne adj Isten egy kóbor kutyával kerülne össze, tudjon magára vigyázni.
Tartottam már kutyát, szerintem jól neveltem, engedelmes volt, magamat kezdő kutyásnak mondanám, viszont állatokkal jól bánok, határozott jellem vagyok. Ezek alapján milyen fajtát ajánlanátok nekem?
Nyílván minden igényét kifogom elégíteni, ha sikerül választani. :)
Amikre én gondoltam:Rottweiller, Dobermann, Amerikai bulldog, Argentin dog, Bullmasztiff, Boxer.
Riasztó meg kamera. Ma már a kutya nem való ilyen célra mer hamar lemérgezik.
Mondjuk a cigányokat vissza szokta tartani legalább.
Nekem német juhász volt.
Mondanám a Kangalt is pl, de nem mindenkinek való ilyen kutya.
Nézz utána alaposan és beszélj tényésztőkkel! Az majd elmondja való e nekek a fajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!