Kertesházba őrző-védő kutya?
Ki milyen őrző-védő fajtát tudna ajánlani?
Kritériumok:rövid szőrű, alapvetően nyugodt természet, nagyobb testű, fajtatársával lehessen nyugodtan 2-t párban tartani, persze kiskorától, az egyik ivartalanítva lenne, külön tenyésztőtől, nagykorában bírja, ha esetleg havi átlagban 4-5 napot távol vagyok tőle és totál egyedül van. Egy családtag beugrik pár percre enni-inni adni neki.
Nem utolsó szempont, ha ne adj Isten egy kóbor kutyával kerülne össze, tudjon magára vigyázni.
Tartottam már kutyát, szerintem jól neveltem, engedelmes volt, magamat kezdő kutyásnak mondanám, viszont állatokkal jól bánok, határozott jellem vagyok. Ezek alapján milyen fajtát ajánlanátok nekem?
Nyílván minden igényét kifogom elégíteni, ha sikerül választani. :)
Amikre én gondoltam:Rottweiller, Dobermann, Amerikai bulldog, Argentin dog, Bullmasztiff, Boxer.
#3 és #9 vagyok, 2,5-3 méter és ne drótkerítés legyen, mert lazán átszakítja, valami vastag, erős, alábetonozva, hogy stabil legyen és ne tudja kiásni sem magát, mint egy oroszlán.
Természetesen, egész napi kertben járőrözés a legértelmesebb elfoglaltság ezeknek a kutyáknak, de emellett napi egy 1 órás séta, szimat a környéken jót tesz, főleg, hogy felmérhesse a terepet a háza táján.
Ja és jó lenne, ha hússal etetnéd, lehetőleg vörössel vagy valami olyasmi táppal, mint pl a Platinum(marhás és ibériai sertéses), Carnilove(vadhúsosak), Orijen(red-vöröshúsos), az izmaik fejlettségéért.
GF 600 tabletta 2 éves korukig és 6 éves koruktól szintén ajánlott, az ízületeik egészségéért.
Heti 3x1 tojás/buksi dobhatsz nekik, csak a sárgáját és nyersen, a fényes bundáért.
A legjobb kutyák, csak egy kis odafigyelést, törődést igényelnek, de semmi komoly, bennük az ösztön, persze alap dogokat meg kell követelni, de kiképezni felesleges és káros, mert csak elrontja a tökéletességüket, ami velük született.
11# köszi! Akkor úgy csinálom a kerítést, én is ilyesmire gondoltam, olyasmiből lesz, mint a betonháló, csak az a rendes kerítés elem, nem jut eszembe a neve, alja beton.
Tablettát fajtától függetlenül használhatom?
Igen, ez egy ízületvédő, túladagolni sem lehet, de ott a napi ajánlás rajta:
Kérdező te nagyon bunkó vagy. Segítséget jöttél kérni te meg szerencsétlennek nevezel másokat? Meg mindenbe belekötsz. Egész eddig nem írtad hogy a 4-5 nap nem egyhuzamban lenne. Ha írtad volna, senki nem mondja hogy ne tarts kutyát. Őrzővédőt így is elég gáz lesz, mert lehet be se engedi azt, aki majd etetni jár amíg te nem vagy otthon- jaja majd erre írod hogy mekkora hülye vagyok, hogy nem feltételezem hogy majd bemutatod neki a kutyát. A kutyát meg nem külső alapján választunk " 12-es, inkább a belga juhász jön be, ha hosszúszőrű. :D".
" Nem utolsó szempont, ha ne adj Isten egy kóbor kutyával kerülne össze, tudjon magára vigyázni." nem inkább védje meg magát és téged is?
Az ötös jókat ír nem tudom, miért van lepontozva.
Neked szerintem inkább terület őrző kutya kéne. Amiket felsoroltál nagyon gazdi orientáltak. A terület őrző pásztor kutyák (kaukázusi, káj, komondor, kuvasz stb) pont olyan fajták amik a területet őrzik, nem olyan védtelenek se mint egy rövid szőrű (ha már kóbor kutyáktól félted, egy harapás nem éri úgy a bőrét, max egy kis szőrcsomót ér) és úgy lettek szelektálva hogy egyedül képes dönteni adott helyzetben, nem volt mellette mindig gazda a hatalmas prériken, vagy ha volt is, akkora területen mégis túl messze volt a pásztor.
Amiket te írtál inkább tényleg azt igénylik hogy a gazdi mellett legyenek, 4-5 napra egyedül hagyni nem kéne.
17-es
"Ha esetleg havi átlagban 4-5 napot távol vagyok"
Ha menne a szövegértelmezés, "esetleg", szóval a körülményeken múlik, hogy bekövetkezik-e, vagyis nem biztos, de megvan rá az esély, munkámból kifolyólag. "Havi átlag", ami lehet, 4-e péntek, 13-a vasárnap és így tovább, azt gondoltam, hogy ez evidens számotokra.
Jöttök itt páran, a nagy állatvédő egyesület, de megnézném, hogy 1-2 ilyen embernek milyen körülmények között van a kutyája vagy éppen más állata.
Gyerek korom óta tartok állatokat, mindig olyan helyzetet teremtettem számukra, amiben én is szivesen elfoglalnám a helyemet.
Jó, hogy bunkó vagyok, szerintem tök értelmes, korrekt kérdést tettem fel és már az első válaszadó egy félkegyelmű.
Bunkó vagyok, de ezt én is tudom, nekem ezzel csak bókolsz.
Ja és mi mindenbe kötök bele?
Mivel nem remete vagyok, vannak barátaim, szüleim, akikkel napi rendszerességgel tartom a kapcsolatot, nem lenne idegen számukra. Azt hittem ez is egyértelmű, de még hülyébb vagy mint gondoltam.
Ha külső alapján valasztanék kutyát, akkor Bullterriert választottam volna, ez a fajta nem szerepelt az általam felsorolt fajták között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!