Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kertesházba őrző-védő kutya?

Kertesházba őrző-védő kutya?

Figyelt kérdés

Ki milyen őrző-védő fajtát tudna ajánlani?

Kritériumok:rövid szőrű, alapvetően nyugodt természet, nagyobb testű, fajtatársával lehessen nyugodtan 2-t párban tartani, persze kiskorától, az egyik ivartalanítva lenne, külön tenyésztőtől, nagykorában bírja, ha esetleg havi átlagban 4-5 napot távol vagyok tőle és totál egyedül van. Egy családtag beugrik pár percre enni-inni adni neki.

Nem utolsó szempont, ha ne adj Isten egy kóbor kutyával kerülne össze, tudjon magára vigyázni.

Tartottam már kutyát, szerintem jól neveltem, engedelmes volt, magamat kezdő kutyásnak mondanám, viszont állatokkal jól bánok, határozott jellem vagyok. Ezek alapján milyen fajtát ajánlanátok nekem?

Nyílván minden igényét kifogom elégíteni, ha sikerül választani. :)

Amikre én gondoltam:Rottweiller, Dobermann, Amerikai bulldog, Argentin dog, Bullmasztiff, Boxer.

2022. júl. 17. 18:26
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi építő jellegű válaszokat.

18-as, átgondolom ezt a kaukázusi témát, lehet megtetszik. Ismerősöm egész életében ezt a fajtát tartotta.

(Eddig nálam szó sem volt erről a fajtáról illetve nem közeli ismerősom, ezért nem faggattam még ki őt a témával kapcsolatban. A kötekedők kedvéért írom. :)

2022. júl. 17. 20:49
 22/31 anonim ***** válasza:
23%

Amelyik rövidszőrű azt NEM hayghatod kinn télen, mert fázik, hiába izmos!

Egyébként minek őrzővédő, aki be akar menni, annak az lesz az első, hogy megöli a kutyádat.

2022. júl. 18. 06:19
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

22-es vagyok.

Igen, ismerőst simán kirabolták, míg nem volt otthon, hiába volt nagytestű "őrzővédője".

2022. júl. 18. 06:20
 24/31 anonim ***** válasza:
68%

Amiket felsoroltál, azok közül egyik sem jó, nem fogják bírni a hideget. Fagypont alatt ezek már nem nagyon jönnek ki a házukból.

Én a fentiek alapján a német juhászt ajánlom. Vannak nagyobb egyedek (kb. mint a doberman), de a boxernél kb. mindegyik nagyobb, a szőrük ha nem is annyira rövid, mint a felsorolt kutyáké, azért mégiscsak rövidnek minősül, és az aljszőrzet miatt bírja a hideget. Ráadásul ŐV-re mindegyik felsorolt fajtánál jobb.

Ha területőrzés, akkor pásztorkutya. Kuvasz, kau, komondor, káj. Viszont azok könnyen a fejedre nőhetnek, ha nem vagy kellően határozott, és téged sem fog beengedni, illetve vasvilláról fogod neki a kaját odanyújtani.

2022. júl. 18. 06:25
 25/31 anonim ***** válasza:
75%
🤣🤣🤣🤣Azt se tudod miről hadoválsz!Szerintem te hanyagold a kutya témát,mert neked semmilyen nem való!
2022. júl. 18. 08:12
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
#18 inkább csend ha ennyire nem vagy tisztában a kutyafajtákkal.Rossz tanácsot ne adj !Kaukázusim van,de amit a kérdező leírt,abbol csak az őrző védő illik rá.Nehéz őket kezelni,öntörvényű,akarotos kutyák!Utál minden kutyát,nagy a mozgás igénye és hosszú szőrű!Isten ments ilyen kezdő,amatőrnek kau!🤦A kuvasz szintén nem egy ilyen labiris embernek való!Vigyél csivavát,az is jelez és legalább nem fog megenni!😅
2022. júl. 18. 08:17
 27/31 anonim ***** válasza:
31%
#22 azért kell a kutyát bent tartani!Az én kaum bent van éjjelre,pont amiatt hogy ne öljék meg.Na ide jojjon ve vaki...😁
2022. júl. 18. 08:19
 28/31 anonim ***** válasza:
58%
27-es! Én is egyetértek veled, a kutya NE legyen a kertbe, mert simán leölik, aztán volt nincs őrzővédő kutya. Sok ember ezt nem érti, mert szerintük a kutyának a kertben a helye. Hát nem. Vegyen plüsskutyát a kertbe. vagy egy szobort.
2022. júl. 18. 10:11
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Több ismerősöm rendőr és mind azt mondta,hogy a kutya a leghatásosabb a házban.Így nem mennek be,és megölni sem tudják!
2022. júl. 18. 10:27
 30/31 anonim ***** válasza:
13nak: Van rövidszőrű németjuhász is, csaxólok
2022. júl. 18. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!