Kertesházba őrző-védő kutya?
Ki milyen őrző-védő fajtát tudna ajánlani?
Kritériumok:rövid szőrű, alapvetően nyugodt természet, nagyobb testű, fajtatársával lehessen nyugodtan 2-t párban tartani, persze kiskorától, az egyik ivartalanítva lenne, külön tenyésztőtől, nagykorában bírja, ha esetleg havi átlagban 4-5 napot távol vagyok tőle és totál egyedül van. Egy családtag beugrik pár percre enni-inni adni neki.
Nem utolsó szempont, ha ne adj Isten egy kóbor kutyával kerülne össze, tudjon magára vigyázni.
Tartottam már kutyát, szerintem jól neveltem, engedelmes volt, magamat kezdő kutyásnak mondanám, viszont állatokkal jól bánok, határozott jellem vagyok. Ezek alapján milyen fajtát ajánlanátok nekem?
Nyílván minden igényét kifogom elégíteni, ha sikerül választani. :)
Amikre én gondoltam:Rottweiller, Dobermann, Amerikai bulldog, Argentin dog, Bullmasztiff, Boxer.
Köszönöm az eddigi építő jellegű válaszokat.
18-as, átgondolom ezt a kaukázusi témát, lehet megtetszik. Ismerősöm egész életében ezt a fajtát tartotta.
(Eddig nálam szó sem volt erről a fajtáról illetve nem közeli ismerősom, ezért nem faggattam még ki őt a témával kapcsolatban. A kötekedők kedvéért írom. :)
Amelyik rövidszőrű azt NEM hayghatod kinn télen, mert fázik, hiába izmos!
Egyébként minek őrzővédő, aki be akar menni, annak az lesz az első, hogy megöli a kutyádat.
22-es vagyok.
Igen, ismerőst simán kirabolták, míg nem volt otthon, hiába volt nagytestű "őrzővédője".
Amiket felsoroltál, azok közül egyik sem jó, nem fogják bírni a hideget. Fagypont alatt ezek már nem nagyon jönnek ki a házukból.
Én a fentiek alapján a német juhászt ajánlom. Vannak nagyobb egyedek (kb. mint a doberman), de a boxernél kb. mindegyik nagyobb, a szőrük ha nem is annyira rövid, mint a felsorolt kutyáké, azért mégiscsak rövidnek minősül, és az aljszőrzet miatt bírja a hideget. Ráadásul ŐV-re mindegyik felsorolt fajtánál jobb.
Ha területőrzés, akkor pásztorkutya. Kuvasz, kau, komondor, káj. Viszont azok könnyen a fejedre nőhetnek, ha nem vagy kellően határozott, és téged sem fog beengedni, illetve vasvilláról fogod neki a kaját odanyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!