Félti tőlem a kaját, mit tudok tenn iellene?
2 éves keverék kutyusról van szó. Eddig nem csinálta, 1hónapja kezdte el hogy félti a kaját és inkább habzsolva betolja “nehogy elvegyem” tőle. Kézből próbàltam etetni, nem vált be. De ha nincs más megint visszatérek rá. Tegnap adtam neki először úgy hogy nem kézből adtam. Én addig mentem kaját csinálni míg evett majd amikor kész volt megnéztem hogy megevett-e mindent.
Erre elkezdett futni és a maradékot gyorsan benyomta magába
Én mindenképp csonttal vagy olyannal gyakorolnék, amit nem tud azonnal behabzsolni. Ezen igazából csak oldani kell. Odaadod a rágcsát, majd visszamész hozzá és mutatsz neki valami nagyon extrém jutit, amire szívesen lecseréli az elsőt (sült csirkemáj, stb.). Majd visszaadod a rágcsát, hagyod rágni és újra visszamész és adsz egy nagyon extrém jutit. És ezt sokat, amíg nem látod, hogy kezdi érteni ezt, kezd örülni annak, ha odamész.
Utána behozhatod, hogy megsimogatod, elkéred a rágcsát, cserébe mindig kap valami extrémebbet annál.
Tálban lévő étel ugyan ez. Fogod a tálad, ő eszik belőle és időnként beleraksz valami extrémebb finomságot. Megdicséred, megsimogatod és beleraksz a tálba valami finomabbat. Elveszed a tálat és cserébe adsz helyette finomabbat, majd visszaadod neki a maradékot. Egy-egy etetésnél akár 30x is eljátszhatod ezt.
Volt mentett kiskutya, akinél 2 etetés alatt leesett, hogy ha oda megyek és elveszem az ételt, abból ő csak még jobban kijön és nem kell félteni a kaját. (Az agressziót viszont én leállítom.)
Kevesebbet adjál neki. Nem baj, ha korog a gyomra, de megszokja, hogy ami van azt megeszi. Szépen láthtatatlanul visszaemelheted neki a kajaadagot, de nem fogja észrevenni.
És fontos, hogy ne kézből etesd, te is utáltad amikor anyád apránként tömte beléd a spenótot, és nem hagyott tisztességesen két kézzel enni.
Fantasztikus tanács, utolsó. A kutya félti az ételt, tehát adjunk kevesebbet, hogy még éhesebb legyen. Féltse csak még jobban!
Igen, a kutya és a kisgyerek etetése valóban pont ugyan az... 🤦
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!