Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bernáthegyi lakásba?

Bernáthegyi lakásba?

Figyelt kérdés

Nyáron 20-25 fokos, télen állandóan nyitva van egy ablak bukóra.

Napi 4 óra kint töltött idő, amiben van séta (nekem kocogás vagy biciklizés, neki egy tempósabb séta), van apport, kutyás bandázás, hempergés a fűben, birkózás.

Úgy tudom, lusta fajta és egyben nagyon gazdicentrikus, szóval szerintem megfelelő lenne neki ez az életmód.

Esetleg tapasztalat? Bár nem egy vérengző vadállat, se nem őrző védő eb, de megvéd, ha arról van szó, igaz? Vagyis felismeri, kiszagolja a rossz szándékú embereket és jelzi nekem ugrással és/vagy morgással.

Ha csak száraz tápot szeretnék neki adni enni, akkor melyek felelnének meg ennek a hatalmas medvének? Gondolok itt a megfelelő százalékos arányokra, vitamintartalomra, egészséges összetevőkre.

Köszönöm!

2022. júl. 9. 09:27
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
#20 az utolsó 3 bekezdésed ronda volt, azért vitázok, mert így lehet megbeszélni dolgokat, nem döntöttem el, kérdezek, hogy mi miért van hogy lenne, illetve alternatívát is várok, mint pl a berni pásztor, de ő meg már aktívabb, a német dog meg nagyon beteges fajta.
2022. júl. 9. 19:15
 22/22 anonim ***** válasza:
70%

Most gondolj bele egy pillanatra,neked jó lesz,ha 5-10 centis szőrben,nyálban,egy óriás kutyával nyomorogsz egy lakásban?

A kert az más,ha akar akkor kimegy,ha nem akkor bent van.De neked egyéb opciód nincs,ezek a kutyák pedig ezt szeretik,hiába veri bárki a mellét,hogy de ő jó gazdi és az ő kutyájának így ez megfelel..

Nem hiszem,de nem tudja neked meg mondani :D

Vannak olyan fajták amik tolerálják ezt a tartásmódot,de a legtöbb óriás és nagytestű nem igazán.

Helyette tényleg van más fajta.Az agarak például már jobban el vannak lakásban,az óriás Uszkár,a némed dog esetleg ilyen méretben..

Perzsa agár (Saluki) van is sok Pesten is,Afgán agár is,Orosz agár (borzoi) is.A golden retriever ilyen tartás mellett el van,Bordeaux-i,néhány másik masztiff is (jellemzően a rövidszőrűek),Shar pei (nehezen szocializálható kutyákkal,erősen kutya iskolás)..

Azt mondják,hogy minden oda való,amit meg tudsz nevelni,de ha nézed a kutya érdekeit is,akkor akármit nem viszel lakásba.Nem véletlenül nem látsz kaukázusit,kájt,leonbergit vezetni senkit városban,max 1-2 tudatlant aki azt se tudja mit vezet pórázon (és szájkosáron..)

2022. júl. 9. 19:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!