Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bernáthegyi lakásba?

Bernáthegyi lakásba?

Figyelt kérdés

Nyáron 20-25 fokos, télen állandóan nyitva van egy ablak bukóra.

Napi 4 óra kint töltött idő, amiben van séta (nekem kocogás vagy biciklizés, neki egy tempósabb séta), van apport, kutyás bandázás, hempergés a fűben, birkózás.

Úgy tudom, lusta fajta és egyben nagyon gazdicentrikus, szóval szerintem megfelelő lenne neki ez az életmód.

Esetleg tapasztalat? Bár nem egy vérengző vadállat, se nem őrző védő eb, de megvéd, ha arról van szó, igaz? Vagyis felismeri, kiszagolja a rossz szándékú embereket és jelzi nekem ugrással és/vagy morgással.

Ha csak száraz tápot szeretnék neki adni enni, akkor melyek felelnének meg ennek a hatalmas medvének? Gondolok itt a megfelelő százalékos arányokra, vitamintartalomra, egészséges összetevőkre.

Köszönöm!

2022. júl. 9. 09:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%
Minden kutyát kínzás lakásban tRrsni
2022. júl. 9. 09:51
 12/22 anonim ***** válasza:
27%
*tartani
2022. júl. 9. 09:51
 13/22 anonim ***** válasza:
77%

Miért nem jó egy másik fajta? Nagy,közepes és kicsi méretűek között is van annyi,de annyi ami el van vígan lakásban..

Van aktív,lustább,rövidszőrű,hosszú szőrű,kopasz,hangos vagy épp csendes,jó jelző kutya,vagy meg se mukkanó..

Hiába van sokszor a házban jobb idő,nyitott ablak,az akkor sem a szabad ég,ahol van rendes légmozgás,változó időjárás,hely..

Ennek a fajtának a gazdája mellett pont arra van szüksége,hogy kint lehessen,nem bent.Légkondi ide vagy oda,ha ilyen kutyát akar valaki inkább csináljon neki kintre egy kis gyerek medencét meg egy fedett helyet ahová húzódhat a nap elől,de ne lakásban akarja tartani senki,mert nem igazán oda való.

2022. júl. 9. 10:12
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

Én azon gondolkozom, hogy mekkora ez a lakás, hogy szerinted elfér benne egy ekkora kutya, úgy hogy neked nem csak 1 matracod meg egy talponálló lámpád van :D

Szükségállapotban esetleg, de semmiképpen sem hosszútávon, vagy eleve így terveznék. Egyszerűen életszerűtlen, hiába gondoljátok azt, hogy lemozgatjuk és jó lesz az.

2022. júl. 9. 10:56
 15/22 anonim ***** válasza:
88%

Nem feltétlenül kicsi,csak mert lakás nekem is 90nm a 7.kerületi lakásom,a 13.kerületi pedig 78nm.

De lakásba akkor sem igazán való bernáthegyi kert nélkül.Mit csinálsz bele odakint? Nem való futtatóba,mert nincs hasonló kaliberű kutya akivel játszhatna.Futni nem tudsz vele,nem egy olyan fajta aminek az kellene.A sok séta a 36 fokban nem kedvez neki..

Szabadság kell neki,ahol éppen fel tudja ő mérni,hogy mire van épp szüksége.

2022. júl. 9. 11:03
 16/22 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk berni pásztor van a szomszédban, lakásban. Ráadásul van mellette egy másik közepes testű kutya is. Kutyás "bandázásokon" is részt szoktak venni, nincs velük probléma. Bernáthegyivel még nem találkoztam panelban, de helyedben fontolóra venném a berni pásztort, mert kisebb, mozgékonyabb és egészségesebb testfelépítésű fajta. Mellesleg nem is nyáladzik, de jellemre hasonló a bernáthegyihez.
2022. júl. 9. 12:17
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Ezeknek a kutyáknak tér kell. Folyamatosan. Hogy magyarázzam el...akkor jó neki,ha egy naaaagy területen lefekszik/áll valahol,és fülel,őrzi, felügyeli.

Ezt nem pótolja a séta. Ha 3x2 óra,akkor sem. Ennek folyamatosnak kell lennie.

2022. júl. 9. 12:46
 18/22 A kérdező kommentje:
#17 Ez csak a pásztor kutyákra igaz. Mindig ezt mondják, mindenhol, ha arról van szó, való-e lakásba xy fajta: bármilyen kutyát lehet lakásban tartani, ha van vele eleget foglalkozva és eleget van mozgatva, kivéve a nagytestű pásztorkutyákat.
2022. júl. 9. 13:48
 19/22 A kérdező kommentje:
Egyébként ismerek olyat, aki munkavonalú németjuhászt tart 50nm-en. Na, az lehetséges, hogy szenved bezárva egy kis lakásba, bármennyit is foglalkoznak vele, mert az a fajta kifejezetten olyan, hogy állandó feladat kell neki, a kutyasuli és napi gyakorlások, futtatások mellett egy állandó portaőrzés. De a bernáthegyi pont nem az a fajta, akinek állandóan szabad ég alatt kéne lennie, elfekszik egy nagy francia ágyon és elkísér napi 2 nagy sétára meg birkózunk kint a szántóföldön, elrohan egykét labda után, aztán hazamegyünk, bevágja a fél kiló kaját és alszik is.
2022. júl. 9. 13:52
 20/22 anonim ***** válasza:
71%

A berni pásztor és a bernáthegyi azért nem épp ugyan az a kategória.A bernáthegyi nem való lakásba.Szőrben úsznál,nyál tengerben tocsognál,leverne mindent,kb egy kanapé kellene neki fekhelynek,azért annak hangja is van ha közlekedik főleg egy régebbi padlón,hatalmas méretű eledeles zsáko(ka)t vagy nagy mennyiségű húst is tudnod kell tárolni a táplálásához,ha unatkozik és nincs játéka vagy nem tudod megnevelni az b*szdmeg a porszívót is megeszi nem hogy a papucsodat.. :D

Nem tudom te hol néztél utána a fajtának,de ez amúgy a hegyekből jött,hideg éghajlatból,nem kedvez neki a 35 fokos meleg

Sem kint,sem bent,de bent főleg nem.Miért? Mert bent nem mozog a levegő akkor sem feltétlenül,ha kinyitod az ablakot.Bent nincs tűző nap,de cserébe a mostani 35 fokokkal akkor is hőség lesz a lakásban,nem vagy otthon 8 órán keresztül,hogy figyeld épp mit igényelne a kutya,hogy bent elviselhető legyen az idő (husky gazdik is sokszor ezzel küszködnek,ha 8 órán át megy a légkondi az se jó,ha nem kapcsolod be akkor az sem.ilyen melegben ha időzítőre teszed is felmelegszik a lakás akár egy óra alatt,csukva kell lenne az ablaknak légkondihoz szóval ez megint szívás..).A légkondi nem is friss levegő,a légkeverők a ház állott levegőjét kebergetik.

Nem tudom,hogy miért nekünk akarod bizonygatni,hogy oda való.Azt mondtuk,hogy nem,mit állsz le vitázni? Ha megveszed maximum elkönyvellek ostobának és felelőtlennek, amiért nem veszed figyelembe egy nagytestű (óriás) kutya igényeit,csak mert neked épp az jutott eszedbe.

Vagy válassz másik fajtát vagy menj a hülye fejed után,de ne te akard meg magyarázni,hogy miért jó az ha te lakásba zársz egy óriás testű,hosszú szőrű,nyálzó kutyát.

Felesleges kérdezni,majd hadakozni,ha te már döntöttél,nekünk oly mindegy,hogy mit csinálsz,de ne is éld bele ebbe magad,mert lehet hogy tenyésztő se fogja így oda adni :D

2022. júl. 9. 18:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!