Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagy baj, ha nem viszem...

Nagy baj, ha nem viszem sétálni az egyik kutyámat, ha egyébként több órát foglalkozok vele az udvarban?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy falun lakom, és az emberek hírből sem ismerik a felelős állattartást. Nincs olyan utca, ahol ne lenne pár kóbor eb, vagy legalább olyan, hogy kapu tárva-nyitva, kutya meg teljesen szabadon, ott rohan rá a ritkábban járókelőkre, de legfőképp a kutyasétáltatókra kb mindig. És akárkinek reklamál az ember, nem történik semmi. Tök mindegy, hogy a hivatalnál reklamálok, értesítem a helyi állatvédőket, vagy az adott kutya gazdájának szólok, hogy ne hagyja már nyitva azt a kva kaput, mert kijön a kutyája, elüthetik, stb. Szerintem a jó istennek is szólhatnék, akkor se történne semmi.

Van egy kisebb testű keverék kutyám. Vele meg tudom oldani a sétát, berakom a hordozójába, és megyek, amíg szabadon kószáló kutyáktól mentes helyet nem találok, többnyire valahol a falu szélén. Viszont a másik kutyámmal ezt nem tudom megcsinálni, lévén, hogy egy kaukázusi juhászkutyáról van szó, és hát ja, ő túl nagy ahhoz, hogy kb 2x40 percen keresztül cipeljem egy hordozóban. Pórázon nem vihetem, mert nekünkront valami random kutya, és oké, hogy az enyém hallgat rám, de a másik nem, kész balesetveszély. Kocsival nem tudom kivinni biztos helyre, mert az meg nincs.

2022. júl. 7. 10:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%

A séta célja nagy részben a mentális stimuláció (meg a mozgás nyilván), vagyis hogy a kutya szaglászik, új ingerek érik. Ezt otthon megpróbálhatod pótolni azzal ha tanítgatod, plusz olyan játékokat veszel neki amihez ész is kell, pl kong. Lefárasztani meg ugye az udvarban le tudod. Nyilván ez koránt sem lesz egyenértékű a sétával, de.... Inkább ez, minthogy a kutyádnak baja legyen, vagy önvédelemből elintézzen egy másik ebet.

1) szerencsétlen állat, elvégre nem tehet róla hogy a gazdája balfasz és emiatt sérül/hal meg

2) feljelenthet a gazdája és akkor lehet el is altatják a kutyád.

2022. júl. 7. 11:49
 12/14 anonim ***** válasza:
5%

Nekem az a fura, hogy van egy nagytestu kutyad (is), de nincs kocsid. Hogy fogod ugyeletre vinni, ha baj lesz?

Nekem sincs amugy autom, de tudatosan valasztottam kistestu kutyat, akit kezben is el tudok juttatni az allatorvoshoz, illetve a taxiba is beengedik, ha kell.

Bator vagy.

2022. júl. 7. 12:58
 13/14 A kérdező kommentje:

#12 Van több ismerősöm, aki hajlandó elvinni baj esetén. De minden nap csak nem riaszthatom őket, hogy heló, vinném sétálni a kutyát.

Igazából én annyira sosem voltam tudatos az állataim kiválasztásával. A legtöbb házikedvencem többnyire kóbor állat volt, akit kölyökként találtam a határba egy-egy túra alkalmával. Ez a kutya kivétel, ő a volt szomszédomé volt, csak ő balesetben meghalt, a rokonainak nem kellett, én meglettem kérdezve, hogy szeretném-e vagy tegyék el láb alól(ugye falusi mentalitás)...

2022. júl. 7. 15:15
 14/14 anonim ***** válasza:
7%

Nagy baj. Az egyutt futas /kocogas alapozza meg a kutya eotti tekintelyt. Ha nem vagy jo benne,nem fog felnezni rad.

Szoval nemhigy setalni,de kocogni is kell vele.

Koltozz el arrol a helyrol a kutyaddal. Budapesten bekeben setal ,fut mindenki a kutyaval.

2022. júl. 7. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!