Nagy baj, ha nem viszem sétálni az egyik kutyámat, ha egyébként több órát foglalkozok vele az udvarban?
Az a baj, hogy falun lakom, és az emberek hírből sem ismerik a felelős állattartást. Nincs olyan utca, ahol ne lenne pár kóbor eb, vagy legalább olyan, hogy kapu tárva-nyitva, kutya meg teljesen szabadon, ott rohan rá a ritkábban járókelőkre, de legfőképp a kutyasétáltatókra kb mindig. És akárkinek reklamál az ember, nem történik semmi. Tök mindegy, hogy a hivatalnál reklamálok, értesítem a helyi állatvédőket, vagy az adott kutya gazdájának szólok, hogy ne hagyja már nyitva azt a kva kaput, mert kijön a kutyája, elüthetik, stb. Szerintem a jó istennek is szólhatnék, akkor se történne semmi.
Van egy kisebb testű keverék kutyám. Vele meg tudom oldani a sétát, berakom a hordozójába, és megyek, amíg szabadon kószáló kutyáktól mentes helyet nem találok, többnyire valahol a falu szélén. Viszont a másik kutyámmal ezt nem tudom megcsinálni, lévén, hogy egy kaukázusi juhászkutyáról van szó, és hát ja, ő túl nagy ahhoz, hogy kb 2x40 percen keresztül cipeljem egy hordozóban. Pórázon nem vihetem, mert nekünkront valami random kutya, és oké, hogy az enyém hallgat rám, de a másik nem, kész balesetveszély. Kocsival nem tudom kivinni biztos helyre, mert az meg nincs.
Ugyanez volt nálunk is. Megelégeltem, vettem egy chipolvasót meg egy pórázt erre a célra és az összes kóbor kutyát megfogtam. Az évek alatt több, mint 200 kutyát néztem meg chipolvasóval, ebből alig 40-ben volt chip, és ennek csak a fele jutott haza gond nélkül. A többi kutyát próbáltam mindig elhelyezni valahol, valakinél és gazdit keresni nekik. Csináltam a városnak egy Facebook oldalt, ahol a kutyákat megosztottam, és szerencsére csatlakoztak hozzám mások is. Nem vagyunk sokan, de már csak egy állatvédő csapatunk és egy csomó menhelyi kapcsolatunk. Most már nagyon ritka, hogy kutya legyen az utcán, de ha mégis van, egyből szólnak nekünk, és intézzük.
Pár hónapon belül el fogok költözni, fáj a szívem, hogy itthagyon ezt a helyet, a csapatot, és olyan helyre megyek, ahol látom, hogy rengeteg a kóbor kutya. Remélem idővel ott is sikerül rendet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!