Illetlenség hagyni, hogy a kutya járókelőket szaglásszon meg séta közben?
Attól függ, bár illetlenség.
Ha egy pincsi jön oda szaglászni még lehet, hogy meg is simogatom. Ha egy pitbull, akkor már elég kellemetlenül érintene.
Ne hagyd, lehet valaki fél a kutyáktól. Vagy a kutyának is lehet ebből baja. Egyszer sétáltam a kutyámmal, pórázon volt, egyenesen haladtunk az utcán (panelházas környék). Egy idősebb ember állt az egyik háznál, volt köztünk minimum 2 méter és semmi tényleg egyenesen mentünk volna el előtte és még csak nem is közel. És oda kiabál, ha odaengedem a kutyát felrúgja.
Nem is akart oda menni a kutyám. Ha te hagyod, hogy mindenkihez odmenjen, können baj érheti.
Illetve nem is illik, hogy írtam van olyan aki fél a kutyától, allergiás rá vagy éppen sietne valahová és kerülgetheti a kuytát.
Jó estebek aki szeretne kutyát simogatni megkérdezi.
Igen, az.
10: én múltkor ezt tettem. Panelből kirohanó póráz nélküli eb szaladgált fel alá, a gazdája már látta, hogy macskát viszek boxban, ordított rá, próbálta volna behívni, de a kutya nyilvánvalóan nem hallgatott rá, odajött, felugrált én meg jobb híjan kigáncsoltam. Nyilván nem rúgtam nagyot, szeretem az állatokat, nem akartam bántani, de ha a gazdája ~20 méterről nem tesz semmit, nekem meg a macskám a kezemben, azért csinálnom kell valamit. Elment utána, a gazdája nem reklamált. Ha már egy pórázt nem bírt rárakni, legalább felfogta hogy gáz. Rendszeresen utazok macskával és a póraz nélküli kutyák mindig is nagy félelmem voltak, de szerencsére ez volt az első incidens 4 év alatt. Pórázzal vagy anélkül, de baromi nagy bunkóság, ha a gazda engedi a kutyáját csak úgy kéretlenül odapofátlankodni másokhoz.
Az. A házban van egy kutya, gond nélkül bemászik nyáron a ruhám alá...még jó h a térdig érőket szeretem, mert nyakamig felcsapná a rövidebbet... a szoknyarészből kavarom elő rendszeresen, de addigra full végignyalja mindkét lábam.
Édes persze, csak rohadt ciki. A macskámnak meg magyarázhatom h ne legyen vérigsértve amiért talpig kutyaszagba öltözve jöttem haza... 🤣
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!