Habzsol a kutyám, mit tegyek?
"Egyébként azóta megváltozott a véleményem a tálról. Kínzás. Olyan lehet a kutyának mintha rámvetné magát egy bombanő, akiről kiderül, hogy be van varrva..."
Nem értek egyet. Ha annyira habzsol, attól rosszul van. Enni tud, csak nem olyan gyorsan amennyire akar. Akkor lenne jó hasonlat, ha csak nyalogatni tudná az ételt.
Az én kutyám úgy szokott le a habzsolásról, hogy először kapott egy nagy tál beáztatott alacsony kalóriatartalmú szárazkaját, és rögtön utána a rendes kaját, és mindezt háromszor naponta. Dagadtra ette magát, mozdulni alig birt, de kb a harmadik napon abbahagyta a habzsolást, és azóta is olyan komótosan eszik, hogy majdnem könyörögni kell neki, hogy egyen. Azóta is van előtte mindig egy marék szárazkaja, de már meg sem eszi, csak néha beleszagol (és mi néha kidobjuk a régit és frissebbet teszünk ki, de nem érdekli). Mostmár az utcán sem kap fel semmit, amit talál. Nem hizott el, továbbra is filigrán (német vizsla keverék, menhelyről lett elhozva). A mi esetünkben azt kellett bebizonyitanunk neki, hogy mindig lesz elég kaja, nem kell sem más kutyáktól félnie, sem attól, hogy elfogy a kaja.
Persze minden kutya más, és ami nálunk bevált, nem biztos, hogy másnál is bejön.
Az én kutyám nem habzsol, de vettem neki ilyen tálat kipróbálni, mit szól hozzá, ő szimatolós játéknak tekinti.
Kézből etetni próbáltad már? Úgy nem tud annyira gyorsan enni, és minden falatért valami feladatot kell csinálnia. Kezdetnek mondjuk annyit, hogy a szemedbe nézzen, de lehet ültetni, fektetni, bármilyen statikus trükköt tanítani. Ezzel fárasztani is lehet a kutyát, javul a kutya-gazdi kapcsolat is, és habzsolni sem tud. Persze, utána kezet kell mosni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!