Szaporításnak számít az is,ha mondjuk valaki nem akar tenyészteni,de egyszer bepároztatja a szukáját? Mert nekünk van egy kutyánk,nem törzskönyves,de fajtatiszta,már 3 éves. Egy ismerősünknek van ilyen fajtájú kan kutyája,és úgy gondoltuk,hogy pároztatjuk őket,csak mert én is szeretnék tőle kiskutyát. Mi is megtartanánk egyet,meg az ismerősünk is aki hozza a kant,sőt egy barátnőm is vinne egy kicsit,ha úgy sikerül. Van aki ezt is szaporításnak veszi? Akkor mindenki szaporító,aki nem tenyésztő,de mégis szoktak lenni kiskutyáik? Csak,mert én úgy tudom,hogy azt nevezik szaporítónak,aki azért veszi a szuka kutyákat,hogy akárhányszor csak tüzel a szuka,mindig fedezteti a kölykökért,meg a pénzért. Viszont manapság az okosok,már mindenkire rámondják,hogy szaporító.
Amiből kettőt megtart a család,a harmadikat esetleg befogadja egy ismerős.Mi lesz a többivel?
És szerinted mit csinálnak majd a jó eséllyel beteg vagy agybajos utódokkal?
2010. szept. 20. 20:50
42/48 anonim válasza:
20:50-es! Mit csinálnak majd az agybeteg utódokkal? Miért,téged is megtartottak anyádék nem?
2010. szept. 20. 21:36
43/48 anonim válasza:
Hogy értsed,primitívkém:agybeteg az olyan kutya,aki ok nélkül támad emberre-állatra.
Épp volt a környékünkön egy francia bulldog,aki a család 2 éves gyerekének marta össze az arcát ok nélkül,teljesen váratlanul.
Biztos örülnél,ha a te gyerekeddel tenné ezt egy szaporítótól való ideggyenge kutya.
Másik ugyancsak idegbeteg példánya ennek a fajtának az én pórázon nyugodtan sétáló kutyám torkának esett ok nélkül.Még jó,hogy előbb le tudtam rugdosni a kutyámról,mint az akcióba lépett volna,mert biztos,hogy megöli a bulldogot.
De hosszasan lehet sorolni a problémás bullogokat.
2010. szept. 20. 21:45
44/48 anonim válasza:
Aki ebből él, mindenki szaporitó. Szerintem.
2010. szept. 21. 06:53
45/48 A kérdező kommentje:
Ahol a 2 éves gyereket marta meg a kutya,ott nem feltétlen a kutya hibája lehet,hanem inkább a felelőtlen szülőé.Egy kisgyereket,pláne ha még csak 2 éves semmilyen körülmények között nem lett volna szabad egyedül hagyni a kutyával,bármennyire is megbízhatónak hitték azt.
2010. szept. 21. 08:24
46/48 A kérdező kommentje:
Ja,és majd elfelejtettem így a végére,hogy köszönöm MINDENKINEK a válaszokat,és elnézést azoktól,akiknek dühödt választ adtam,rossz napom volt tegnap,és azt hiszem könnyebb volt itt kiadni. És a lényeg,hogy nem fogom pároztatni a kutyát,lebeszéltetek róla,ha szeretnék még egyet,akkor hozok attól a szukától,akitől a mostani is van. Köszönöm! :)
2010. szept. 21. 08:59
47/48 anonim válasza:
Végre egy normális ember aki megérti a jóakaratból szájtépést.
Én köszönöm neked, jobbá tetted a napom :).
2010. szept. 21. 10:47
48/48 anonim válasza:
Jó látni, hogyha csak százból egyszer is, de van foganatja :) Gratulálok a felelős döntéshez!
Ha a kis szuka bulldit ivartalanítattod, azzal adsz neki még egy évet, ezt is tartsd szemelőtt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!