Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki számít szaporítónak?...

Ki számít szaporítónak? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Szaporításnak számít az is,ha mondjuk valaki nem akar tenyészteni,de egyszer bepároztatja a szukáját? Mert nekünk van egy kutyánk,nem törzskönyves,de fajtatiszta,már 3 éves. Egy ismerősünknek van ilyen fajtájú kan kutyája,és úgy gondoltuk,hogy pároztatjuk őket,csak mert én is szeretnék tőle kiskutyát. Mi is megtartanánk egyet,meg az ismerősünk is aki hozza a kant,sőt egy barátnőm is vinne egy kicsit,ha úgy sikerül. Van aki ezt is szaporításnak veszi? Akkor mindenki szaporító,aki nem tenyésztő,de mégis szoktak lenni kiskutyáik? Csak,mert én úgy tudom,hogy azt nevezik szaporítónak,aki azért veszi a szuka kutyákat,hogy akárhányszor csak tüzel a szuka,mindig fedezteti a kölykökért,meg a pénzért. Viszont manapság az okosok,már mindenkire rámondják,hogy szaporító.
2010. szept. 20. 14:00
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
77%
Nálam már te is kimeríted a szaporítás fogalmát, de gondolom az én véleményem úgysem akadályoz meg abban, amit csinálni szeretnél.
2010. szept. 20. 14:56
 12/48 anonim ***** válasza:
83%

"sem pedig tenyészteni"

Akkor most mi a francért akarsz neki almot, ha nem akarsz tenyészteni? ???

Olyan meg nincs h egy pl. 2 éves kutyának kiállítanak tk-et. És olyan sincs h az alomban 3 kutyát letörzskönyveznek, 2t meg nem. Egy normális tenyésztő fel sem tesz olyan kérdést, h kell-e a tk. A tk. alapfelszereltség egy fajtatiszta kutyához. Mint a kocsiknál a rendszám.

A magyar emberek értetlenek és buták.

2010. szept. 20. 14:57
 13/48 anonim ***** válasza:
75%

"megkérdeznéd,hogy milyen kutyája van,és honnan akkor a saját irományának már ő sem felelne meg."

gondolom ezt nekem szántad.... de nem értem, h pontosan mire is gondolsz?? Arra h honnan és milyen kutyám van? Soroljam?

A másik, ha felteszel egy kérdést, akkor miért fáj ha a te elképzelésednek ellentétes válasz érkezik? Vagy akkor miért teszed fel a kérdést?

2010. szept. 20. 15:00
 14/48 A kérdező kommentje:
Tájékoztatlak van olyan,hogy megkérdeznek,hogy szeretnél e törzskönyvet.
2010. szept. 20. 15:01
 15/48 anonim ***** válasza:
83%

Tájékoztatlak, hogy olyan ember aki azért tenyészti a kutyákat mert imádja a fajtát, van egy tenyésztési elképzelése, irányvonala, tudatosan csinálja, vagyis Tenyésztő, az nem kérdezi meg. Én fajtatiszta kutyát vagy Tenyésztőtől veszek vagy örökbefogadok egy idősebbet.

Két okból kérdezheti meg valaki:

- megkérdezi egy hozzád hasonló igényes kutyavásárlótól, kérsz a kiskutyához tk-et és akkor 20 ezerrel drágább - te természetesen azt mondod h nem - ő örül, mert nem is tudott volna adni, mert nincs is

- van ugyan tk. Mert a MEOE-nál az alombejelntő leadása után kiadják neki az összes kiskutya tk-ét - ha ő nem adja oda neked a te kiskutyádét, az visszaélésekre adhat okot.

(de inkább az első szokott lenni)

2010. szept. 20. 15:06
 16/48 anonim ***** válasza:
86%

Ha ez érdekel, akkor így van azt csinálsz amit akarsz. Ha véleményt kérdezel, akkor fogadd el, hogy vannak olyanok is, akiknek a szemléletmódja eltér a tiédtől.

A te kutyád esetében, mindenképpen császárral fognak születni a bébik. Nem is szokták kockáztatni a természetes szülést ennél a fajtánál. Hidd el a kutyád fogja a legkevésbé élvezni. Főleg utána. Fincsi érzés lesz neki, mikor a frissen összevarrt hasfalát gyűrve szopnak a kölykök. Ráadásul láttam én már 5 kölyköt is francia bulldogtól, úgyhogy ne legyél abban biztos, hogy úgyis csak 2-3 lesz.

A másik dolog, hogy a megtermékenyítés is 90%-ban inszeminálással jön össze. De gondolom ezen költségekkel tisztában vagy.

Van egy olyan hogy fajtastandard. Nem véletlenül. Tisztában vagy-e vele, hogy mik az elvárások a francia bulldoggal szemben? Tudod-e hogy a szukád, vagy a kiválasztott kan mit fog örökíteni? Gondolom te sem vizslafülű, disznólábú kutyát szerettél volna magadnak.

Nem kezdek el hidakat építeni, mert nem értek hozzá. Ha valamit csinálni akarok, akkor arra törekszem, hogy azt a lehető legjobban végezzem el,és a legtöbbet tudjak róla, anélkül bele sem kezdek...

2010. szept. 20. 15:12
 17/48 A kérdező kommentje:
Kedves Csakkitti! Köszönöm a válaszod,Te legalább nem bunkó módon válaszolsz,de a lényeg benne van. Azt gondolom,a Te válaszoddal be is zárult a normális válaszok sora! Az utána következő sok bunkó,beképzelt,hűűűű de nagyra tartom magam,és most megmondom a frankót arcnak meg üzenem,hogy kötekedni menjenek a politika "rovatba"! És nem azzal van a gond,hogy nem tudom elfogadni azt,ha valaki leírja a véleményét,azt nem tudom elfogadni,ha mindezt úgy teszi,hogy elvből lenézi a kérdezőt.
2010. szept. 20. 15:13
 18/48 anonim ***** válasza:
66%
Akkor nem a kérdező a szaporító, mert lehoz egy hobbi almot, hanem az, akitől a saját kutyáját vette, mivel az kérdezte meg tőle, hogy odaadja e a törzskönyvet, ami elméletileg a vásárláskor már készen volt?!
2010. szept. 20. 15:14
 19/48 anonim ***** válasza:
95%

Ahol az 5500 ft-os törzskönyv opció, ott valami nem kóser. Olyan nincs, hogy utólag törzskönyveznek, egy almot egyszerre lehet törzskönyvezni.

De persze lehet hallani olyanokról, amikor van egy rendes hivatalos alom a tenyésztőnél, meg a pincében egy másik. Ilyenkor van jelentős árkülönbség a törzskönyves és a törzskönyv nélküli kutya között.

A tenyésztő leadja az alombejelentőt, és kiküldik a tk-t, olyan nincs, hogy lejelent egy 5-ös almot, de csak 3-nak kér törzskönyvet.

Sajnos ezzel elég gyakran verik át az embereket.

Ha megkérdezed honnan van kutyám, megmondom. Szaporítótól. Olyan becsületestől, amilyen te is lennél. Nyomonköveti a kiskutya sorsát, oltások féregtelenítés rendben volt, lakásban nőttek fel a picik, szocializálva voltak, sőt ültek a tányér előtt etetéskor. Nagyon rendes embernek tűnt, de sajnos a géneket ő sem látja szabadszemmel.

Eddig 3-szor műtötték örökletes betegséggel, és óriási a mázlim, mert hála istennek, nincs légcsőszűkülete mint a legtöbb szaporított bulldognak, és így nem kellett remegnem a műtétek alatt, hogy megmarad-e egyáltalán intubálás nélkül a kutya. Bőven többe került, mintha tenyésztőtől vettem volna, nem beszélve az idegeskedésről és aggódásról.

Rettegek attól, hogy mikor fog kijönni a diszplázia, mert sajnos nagyon valószínű, hogy az is van, de még nem szűrettem, pedig kellene azt is. Egyelőre tünetmentes, mert nagyon figyelek az etetésére, de nagyon-nagyon félek, hogy az utolsó pár éve komoly szenvedés lesz szegénynek.

2010. szept. 20. 15:18
 20/48 anonim ***** válasza:
77%

Mindenki aki nem tenyésztő (törzskönyves kutyával, kennelnévvel, szürésekkel, sok-sok tanulással)de kutyát ellett, az SZAPORIT. Mindegy hogy hobbialomként teszi vagy disznoolban vagy csak azért mert egy felelötlen hülye aki nem tud a kutyájára vigyázni.

Miből tudod hogy fajatiszta? Mert azt mondták? Na és, nem jelent semmit ...

Miből tudod hogy egészséges és nem örökit betegséget? Röntgenszemed van?

Nem értesz a tenyésztéshez, mert annak az a fő ismérve, hogy egy fajta jobbá tétele a célja. Ergo csak szaporitasz ...

Ha bánt ez a jelző, akkor meg ne csináld .. attól hogy kárálsz, hogy "nem vagyok az, nem vagyok az" attól még az maradsz.

2010. szept. 20. 15:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!