Ki számít szaporítónak? (Bővebben lent. )
Mert rajonganak egy fajtáért,szeretnének azon javítani minél jobb minőségű kutyák tenyésztésével.
Az igazi tenyésztőnek ez hobby,méghozzá igen költséges hobby.Mindnek van mellette munkája.
Képesek egy minőségi szukát akár a világ másik felére elvinni egy vérvonalban hozzá illő klasszis kanhoz.
Előzőnek:
az egészségügyi szűrés nem azt jelenti,hogy a kutyát rendszeresen hordják orvoshoz!
Az adott fajtára jellemző betegségekre(ezt ismerik a tenyésztők,és a szaporítók nem) végeznek speciális szűréseket erre szakosodott klinikákon,ezek jó részét egyszerű állatorvosi rendelőben nem is tudják megoldani.
Ha az olyan típusú kutyák tenyésztését megszüntetnék, melyek csak javarészt császármetszés útján tudnák világra hozni a kölykeiket, akkor ezen fajták kihalnának. Megszűnnének létezni készslusszpassz. Mindenki eldöntheti, hogy ez jobb lenne avagy sem.
Én azt "mondom", hogy inkább olyan hozzáértő személy -tenyésztő- foglalkozzon ezen fajták fenntartásával aki ért hozzá. Aki kezében olyan marad a fajta amilyennek lennie kell. Hozzá nem értő "bulldoggazdi" ne szaporítsa a kutyáját, felesleges szenvedést okozva neki.
Az én bulldogom szaporítótól van. Nem szeretném ecsetelni, meddig érnek az emlői, és hogy néz ki a hasa 9 császár után. Nem kell hozzá sok képzelőerő.
A tenyésztő pedig nem azért rak kant a szukájára, mert életében egyszer "szülnie kell". De ez már egy olyan kérdéskör, amibe elég érdekes lenne belemenni.
Nem az egészségügyi szűrésekre értettem a válaszomat, hanem csakkitti válaszára reagáltam ezzel kapcsolatban:
Ja és valaki írta, hogy a kutyának milyen szenvedés, hogy a frissen császározott hasát "gyűrik" a kölykök. Miben más, ha ez egy tenyésztőnél történik meg? Vagy ott már nem kell a kutyát sajnálni, mert tenyésztőnél van? Meg ott már nem szenvedés a kutyának az ellés és nem kell azonnal ivartalanítani, mert begyulladhat a méhe?
Persze jól lepontoztak, de megcáfolni senki nem tudta, mert ez az igazság.
Semmiért nem más, nekik is rossz. Ezzel csak annyit akart írni aki írta, hogy a kutyának nem öröm a szülés, sőt. Mert sajnos még mindig nagyon sokan azért csinálnak kiskutyát, hogy a kutyának legyen meg az anyaság öröme, meg hogy egyszer babázhasson, meg hogy egyszer szülnie kell. Nyilván a tenyésztőt nem kell erről meggyőzni, ő is pontosan tudja, hogy ez a kutyájának rossz, ezért nem ellett egy élet alatt 3-nál többször.
Ő azért vállalja ezt be, mert van egy szuper szukája, akinek talált egy olyan kant, akivel közösen még jobb kölyköket tudnak csinálni. Mert a mindenféle objektív szempontok alapkán is szupernek ítélt szukájától utódokat szeretne, akik tovább öregbítik a fajta hírnevét.
Ez kicsit más, minthogy én nagyon szeretem a sajátomat és babázni is szeretnék.
ha szaporítás is akkor meg mi van?
nyugodtan lehetnek kuskutyák
ha meg nem kell senkinek akkor elaltathatod azokat az egyedeket akiknek nem találsz gazdát
18.14-esnk:nagyon jó a szukának megellenie a kölyköt,annak világra jönnie azért,hogy lealtassák!
Hogy lehetsz ennyire ostoba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!