Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most, hogy bejött a nyár, ti...

Most, hogy bejött a nyár, ti is mindig megkapjátok, hogy állatkínzók vagytok?

Figyelt kérdés

Itt a közelben (kb fél óra séta) egy kutyastrand. Délelőtt kimegyünk, pancsolnak, isznak és fekszenek az árnyékba, ezt többször felváltva, köztük szünetek pisire és kakira.

Délután elindulunk haza. Útközben is ott a kulacs, ihatnak és ha esetleg idő előtt megszárad és felmelegszik a bundájuk, vizezem is.

A házig több ember is megállít minket, hogy a kutyáimat itatni kéne, hát nem látom, hogy szegényüknek melegük van, és amúgy is minek hozom le őket, ez állatkínzás.

Máskor meg nem hozzám beszélnek, csak lehajolnak a kutyákhoz és gügyögik nekik, hogy szegények, a gazditok lehoz titeket, kérjétek meg, hogy bánjon veletek jobban.

Más is tapasztal ilyeneket?

2022. jún. 25. 22:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
29%

19!

Azt írod, a "többség"? Miért nem jelented a jegyzőnél vagy a hatóságoknál azokat, akiknél ilyen körülményeket tapasztalsz? Vagy mások kutyája felé nem érzel felelősséget, hadd szenvedjen, ott dögöljön meg szegény pára? Itt hiába írsz a kutyák érdekében, jelentsd az állatkínzókat.

2022. jún. 26. 15:54
 22/24 anonim ***** válasza:
12%

#19 Kössz hogy 2 mondatból leszűröd, hogy tétlenül nézem az állatkínzást és rögtön ítélkezel is felettem! Remélem, most kielégítetted az agresszív hajlamaidat és jobban érzed magad. Te az a tipikus fotel állatvédő vagy, aki nagy hangon csak írogatni tud és az interneten puffog, hogy valaki tegyen valamit?

De hogy megnyugtassam kicsi megtépázott lelkedet a valódi, törvény szerinti állatkínzást mindig jeleztem a jegyző felé, sőt volt, hogy az állatorvos is besegített ebben és láss csodát: a jegyző nem csinált semmit, mert "nincs rá kapacitás". Ezek után a rendőr szomszédommal (falunk ez még mindig jelent valamit), aki szintén állatbarát, ketten győztük meg a tulajdonost, hogy adja át nekünk a kutyát és mi kerestünk neki új gazdát és volt, hogy más esetben, amikor annyi állatról (nem csak kutyáról) volt szó, amit mi nem tudtunk elhelyezni az állatvédőrség segítségét kértük.

De a legtöbb eset jogi szempontból nem minősül a szó szoros értelmében vett állatkínzásnak, ezért nem tehetünk semmit.

Állatvédelem terén megtettem azt is, hogy a környékbeli erőkben napokig kerestünk egy kutyát, mert vadászok jelentették, hogy ott kóborol és ahelyett, hogy egyszerűen kilőtték volna, inkább szóltak nekünk. Szerencsére megtaláltuk és átadtuk a fajtamentésnek. De szedtem fel a főút mellett nemes egyszerűséggel kidobott kutyát is.

Ja, és világ életemben mentett kutyáim voltak, soha nem támogattam szaporítót, állatmenhelyeket azonban minden hónapban rendszeresen, hol pénzzel, hol eledellel.

Te mit teszel az állatvédelem terén?

2022. jún. 26. 18:12
 23/24 anonim ***** válasza:
94%

A mindenért beszólogatás ismerős szinte minden gazdinak sajnos.

A legjobb ha nem kezdesz el magyarázkodni csak tovább mész.

Nekem eddig a kedvenc gyöngyszemem a "te örülnél ha nyakörv és póráz lenne rajtad" című történet volt. 🤦‍♀️😂

2022. jún. 27. 18:25
 24/24 anonim ***** válasza:
#14 Szerintem is állatkínzás a lovaglás...
jún. 26. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!