Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most, hogy bejött a nyár, ti...

Most, hogy bejött a nyár, ti is mindig megkapjátok, hogy állatkínzók vagytok?

Figyelt kérdés

Itt a közelben (kb fél óra séta) egy kutyastrand. Délelőtt kimegyünk, pancsolnak, isznak és fekszenek az árnyékba, ezt többször felváltva, köztük szünetek pisire és kakira.

Délután elindulunk haza. Útközben is ott a kulacs, ihatnak és ha esetleg idő előtt megszárad és felmelegszik a bundájuk, vizezem is.

A házig több ember is megállít minket, hogy a kutyáimat itatni kéne, hát nem látom, hogy szegényüknek melegük van, és amúgy is minek hozom le őket, ez állatkínzás.

Máskor meg nem hozzám beszélnek, csak lehajolnak a kutyákhoz és gügyögik nekik, hogy szegények, a gazditok lehoz titeket, kérjétek meg, hogy bánjon veletek jobban.

Más is tapasztal ilyeneket?

2022. jún. 25. 22:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Hál istennek nem. Lakótelepen élek sok a kutyás. Arról nem tehetek hogy a kutyának van hogy 12-3 között is rájön a pisilhetnék. Árnyékban sétálva leviszem, nem megyek messzire vele. 3-4x pisil és már ő is kéredzkedik vissza a lakásba.
2022. jún. 26. 08:46
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Bezzeg akinél egy mocskos, szemetes udvarban ki van kötve a kutya egy másfél méteres láncon ház, árnyék, víz és étel nélkül, se oltás, se ivartalanítás, se semmi, annak nem szólnak be! Mert még visszaszól valamit! Megmondanám az ilyennek, hogy tudok pár udvart ahol szóvá lehetne tenni a körülményeket, ne azt szekírozza aki törődik az állataival. És főleg ne fogdossa kérdezés nélkül a kutyámat, én se megyek oda taperolni a gyerekét vagy a feleségét.
2022. jún. 26. 08:58
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
#12 Szerencsére az enyémeknek elég nagy a hangjuk ahhoz, hogy ne taperolják őket. Meg nekem is, hogy eligazítsam őket a normális kutyatartásról. Sajnos falra hányt borsó...
2022. jún. 26. 09:37
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenek az emberek. Van olyan,hogy megyünk ki lovakkal terepre, és mindig elmegyünk a szomszéd háza előtt, akinek van egy lova, és bent tartja egy 20×20 méteres boxba, nem foglalkozik vele, nem lovagolja, 0-24ig bent van a boxba a ló. És a szomszéd beszólt nekünk, hogy ne lovagoljuk a lovakat, mert ez állatkínzás. És hogy szegény lovak, hagyjuk őket békén, mert meg fognak a lovak minket utálni, mert lovagoljuk őket. Ilyenek az emberek sajnos, nem kell velük törődni:(
2022. jún. 26. 10:32
 15/24 anonim ***** válasza:
78%

Még itt, a GyiK-en is hamar leszólják azokat, akik betegen vagy kisnyugdíjasként vállalnak be kutyát és pl. nem tudják minimum 5.000Ft/kilós áron kapható táppal etetni, vagy nem tudnak naponta 6x lemenni a kutyával, csak 3x.

Azokról nem is szólva, akik zsigerből utálják a kutyát, mint állatfajt! Azoktól az év 365 napján, télen-nyáron kapunk hideget-meleget! Némelyek egy kutyásra jobban tudnak acsarkodni, mint egy gyerekgyilkosra. Merthogy Amerikában a valóságtól és a természettől teljesen elrugaszkodott emberek még törvényeket is hozhatnak, ha úgy tartja kedvük, azt értem, nem újkeletű dolog az ott. [link]

De vannak csudabogarak elegen olyanok is, akik egy maguk által kreált világban éreznék csak jól magukat. Itt egy : https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10989730-nem.. Én már régen tudomásul vettem ezen istenbarma népeknek a létjogosultságát, már nem tudnak kihozni a fősodorból. Fülem kettő: egyiken be...

Ezektől már csak az durvább, ha valaki úgy jön a hülyeségével, hogy közben maga is ebtartó, és a saját kutyáját kutyába se veszi, másoknak bezzeg osztja a nincset!

Na, azokat rühellem, messze kerülöm. Engem ne oktasson "kutyából" az, akinek arra van gógyija, hogy strasszos csatocskát tűzzön a kutyus fejére, és tütüszoknyácskát ad rá. közben az állatorvos küldi neki felszólítást, hogy tán ideje lenne beadatni az oltásokat...

2022. jún. 26. 10:46
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyszer egy kutyagyűlölő nyanya talált meg. Éppen szedtem össze a kutyám kakiját, mikor elkezdett velem úgy beszélni ahogy én még a lábtörlővel se tenném. Eluntam, hozzávágtam a kutyaszart, azóta kussol. Ezek ezt érdemlik.
2022. jún. 26. 12:33
 17/24 anonim ***** válasza:
80%

Erdekes modon en egy nyugdijast se latok a kornyeken setaltatni, de azert majdnem mindnel ott van a kertben buksika lancon, moslekot eszik es persze ellik, mert ivaros es a kanok beszoknek hozza. Vagy epp forditva, o szokik es jarja az utcakat, ha epp nincs lancon.

Igenis ne tartson az allatot, aki nem tudja normalisan etetni,setaltatni, nem tud rola gondoskodni.

Es bele kell azt is szamolni, hogy lehet tenyleg 5 ezres tap kell, mint pl nalunk, mert orokbefogadas utan 2 hettel derult ki, hogy a kutyam hugykoves. Mondjuk “csak” 4 ezer/ kilo a gyogytap, nem 5, de ez van.

2022. jún. 26. 12:42
 18/24 anonim ***** válasza:
40%

Ojjé! megérkezett #17-eske, a sznobok és konzumidióták gyöngye. Hiányoztál ám már! (igaz, nem nekem, de azért mégis szeretlek! ) Tudod, kedves, rólad, és hasonlóképp szűk látókörű, fantáziátlan sorstársaidról van szó. Igazi "szemléltetőeszköz" vagy, többnyire a hasonló felfogású emberek, mint te, inspirálják efféle kérdések kiíróit. Magadra ismertél?

No, figyuzzál, hátha átmegy az infó: budapesti betonlakó vagyok, itt még kertet se látni, nemhogy kertben láncra kötött kutyát. (Amúgy, ha lenne, kb. egy órán belül kint lennének a helyi állatvédők/állatmentők, és nem kérdeznék, hogy az illető megjavul-e, akar még kutyatulaj maradni!)

Ha itt olyat látsz, hogy a kutya "szokik es jarja az utcakat", akkor tudható, hogy szilveszter volt.

Amit mosléknak titulálsz, azaz rizs, levesek, nyers marhacsont, főtt-és nyers zöldségek, gyümölcsök, joghurt, kefír, jutifalat sajt mellett jelenleg "csak" HappyDog tápot kap a kutyám, és kiválóan elvan. Mint még sok-sok ezer kutya az országban.

( [link] )

És mivel kuponkedvezményt is kaptam, a "megtakarítási program"-ban is részt veszek,

a házhozszállítás is ingyenes, holnapután 832Ft/kg helyett 750Ft/kg-os áron érkezik az ebem középkategóriás, de igényeit kielégítő száraztápja. Ha emiatt egy smucig dögnek gondolsz, akkor is. Ez van!

Oltásai naprakészek, ivartalanított, egészsége rendben, tiszta, kiegyensúlyozott, csendes jószág, pedig kutyaiskolát belülről nem látott ! És igen, ha elhiszed, ha sem, bele lett számolva esetleges probléma, közbejövés, orvosi költség: e célra állandóan, az év 365napján bármikor készenlétben a félretett pénz. Nekem nagyobb baj esetén se kéne szomszédhoz rohanni, vagy bankkölcsönt igényelni. Féreghajtástól Advantixon át oltásokig minden naprakész és nem hitelből, hanem rokkantnyugdíjból! Skandalum, ugye?

Napi 3x levisz engem a tízemeletesből sétálni, fent is sokat játszunk, labdáktól kötéljátékokig minden lefoglalja. A félpár és lyukas zoknikból szerkesztett rongylabdát pont úgy értékeli, mint a KONG játékait.

Ja! És még szeretetet, törődést is biztosítunk egymás számára, ráadásul azt is ingyen.

Nekem szokásom körülnézni több helyen, amióta természetessé vált, hogy nem 50-60 Ft-os árkülönbözetek lehetnek a cégek között, hanem akár 5-6 ezer is, mire a blokk végére ér az ember. Csak egy kiragadott példa hirtelen : [link]

11.790+ingyenes kiszállítás kontra 16.381+2.000 kiszállítási ktsg.

Különbözet 6.591 Ft.

Pedig lézerpontosan ugyanarról a termékről van szó, ugyanolyan mennyiségről.

Márpedig 6.591 Ft-ból én szuperül be tudok vásárolni a közértben, illetve máshol is találok helyet egy ilyen összegnek. Mit tegyek, nálam ezzel az összeggel is kalkulálni muszáj?

Bár én akkor sem szórnám feleslegesen, ha sokkal több pénzből gazdálkodhatnék, mint jelenleg.

Értem én, cudar dolog, ha egy kutyus beteg, legyen az bármi probléma, de értsd, hogy azokról írtam, akik a 4-5 ezres táp alatt NEM a speciális igényű tápra gondoltak!

Mintahogy én sem.

Remélem, nem kerül sor arra, hogy nekem is ilyen speckó oldalakon kelljen keresgélnem, de ha hiszed, ha nem, ha arra lenne szüksége, megkapná. [link]

A te, "normális" etetésről, ebtartásról vallott nézeteiddel, pénzügyi megoldásaiddal nem ért egyet mindenki, ezt vagy elfogadod, vagy ezentúl sem marad más eszközöd a "nem normálisok", a brutális és kegyetlen "állatkínzók" meggyőzésére, mint hogy itt szidod őket. Nekem belefér, fülem kettő... Én továbbra is egyedül gazdálkodom a bőven 100.000.Ft alatti rokkantnyugdíjamból, te pedig addig tanulj meg ésszerűen gazdálkodni, "beosztani", amíg van miből!

Jó egészséget, további szépet neked is, a lehetőségekhez mérten a kutyusodnak is:

vigyázzatok egymásra, pusza az orrotok hegyére!

2022. jún. 26. 15:20
 19/24 anonim ***** válasza:
62%

Huhh 18-as, nalad nagy baj szerintem...:DD

Nem mindenki lakik Budapesten, kar is ebbol kiindulni. Attol meg, hogy te nem latod, a problema valos, sot, az orszag nagy resze bizony, hogy nem Budapest, meg ha ezt neked nehez is elkepzelni. Orulok, hogy te jol tartod a kutyadat, nem is errol volt szo, hanem a tobbsegrol, akik bizony szarnak az allatokra, de azert a kutya az kell, mer mindenkinek van, jo neki a kertben rohadni.

A moslek pedig nem a kutyanak osszeallitott kulon menu, hanem a sok megmaradt emberi fuszeres-zsiros kaja, osszeontve, talan meg megromolva is, mer az valo a kutyanak.

2022. jún. 26. 15:29
 20/24 anonim ***** válasza:
83%
#19 Igen, sajnos itt falun még mindig tele vagyunk horrortörténetekkel, bár azért lassan kezdünk változni. Azért engem még mindig hülye különcnek néznek, hogy bent vannak a kutyáim és nem maradékot adok nekik, ráadásul jól ki is röhögnek, hogy munka után fogom a kutyáimat, néhány más hasonlóan gondolkodó gazdával együtt és kimegyünk a faluból sétálni, mert ahogyan írtad, van hely az udvarban rohangálni.
2022. jún. 26. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!