A szüleim túletetik a kutyát, mit tegyek?
Próbáld megértetni velük, hogy ízületi problémái lesznek (vagy vannak), amik iszonyú fájdalommal járnak, szívproblémái lesznek, amitől fulladni is fog, és úgy alapjáraton évekkel megrövidítik az életét a túletetéssel. Hogy nem sétáltatják, meg teljesen be fog kattanni, ha már nem kattant be. Egy kutyát nem lehet bezárva tartani. (Ha kiengedik a kertbe, attól még be van zárva). Nem mozoghat, nem éri semmi inger, nem találkozik fajtársakkal, ez nettó állatkínzás.
Egy kutyát, főleg ha kölyök vagy idősebb, meg nem hogy normál súlyban, hanem szikáran érdemes tartani, az kedvez legjobban az ízületeinek, és úgy alapjáraton az egészségének. Hogy erről az állatorvos nem tájékoztatja őket (gondolom a sértődés miatti pénzkiesés miatt) meg egyszerűen felháborító.
“Engem, amióta elköltöztem úgy vesznek, hogy ne szóljak bele.”
Ebben sajnos igazuk van. Ha lesz sajátod, amit nem ők etetnek, akkor azt teszel amit akarsz.
Nálam is hasonló a szitu, van kutya a szülőknél, finoman tudom terelgetni őket, de tulajdonképp semmi közöm hozzá.
Talán ülj le velük és őszintén, nyíltan, az ő szintjükön érthetően add elő hogy mi a problémád, mit szeretnél, mitől félsz.
Azért mégiscsak a szüleid és nem tök idegenek (mint itt mi)
Semmit. Sajnos ez az a helyzet, amibe a kutya valószínűleg korábban hal bele a hülyeségük miatt. Te mondtad, de látod, mennyit ér, és írod, nem viheted magaddal. A fejed tetejére állhatsz, akkor sem fognak változtatni. Ráadásul azt sem tudod tenni, hogy oké, sok kaját kap, de akkor te többet viszed sétálni, hiszen nem is ott élsz és nem is a szomszédban. Ha ők nem látják, akkor nem akarják látni, vagy belexarnak az egészbe, csak talán maguknak sem vallják be. Apám is túleteti a kutyát, (súlyban rendben van, mégis tömzsi, nehezebb így neki, szóval 1-2 kiló mínusz kellene), de nálunk nemrég mondta a doki, hogy akkor kicsit vissza. Különbség, hogy én itt vagyok, szóval sehogy nem tudná úgy csinálni, hogy több legyen. Szerintem és mindenki szerint is van rajta (és nekem jegyzi meg boldog-boldogtalan, mert én sétáltatom, pedig ő eteti), de apám nem látja, pedig nem xar bele, szerinte tényleg nincs vele baj, de most a doki azt mondta, szóval elhiszi neki, és visszavesz (hiszem, ha látom).
Szóval sehogy. Megvan a maguk egyező véleménye, és te, aki néha jössz haza, nem vesznek figyelembe, sajnos.
Szerintem egy normális állatorvost kéne keresni, vele lebeszélni előre hogy elviszed a szüleiddel együtt az elhízlalt kutyát, és mondja meg hogy mennyire súlyos, és mik a kilátásai ha így marad.
Itt hol áll a kutya amúgy?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!