Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Táp beáztatása?

Táp beáztatása?

Figyelt kérdés
Sosem áztattam be a tápot, mi értelme van? Én úgy gondoltam, direkt jó a fogaknak a száraz táp például a fogkő miatt.
2022. máj. 26. 16:49
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Igen jól tudtad. Nem kell bemutatni hülyeség. De az ördög kutyák néha nem tudják már megrágni vagy a nagyon kicsi kutyák nekik szokták beáztatni.
2022. máj. 26. 16:53
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
A kutyának rágnia kell. Áztatni csak abban az esetben kell a tápot, ha anyatejről tápra szoktatás van (4-6 hetes kor), műtét után, illetve idős, foghiányos kutya esetén.
2022. máj. 26. 17:11
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Én egyik kutyámnak áztatom, mert idős (13,5 éves) és alig van foga már, így sokkal könnyebben eszi. Többiek szárazon eszik, más esetben nem látom értelmét.
2022. máj. 26. 18:18
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Igen jobban megeszik például húslevesbe vagy tejbe laktatóbb.
2022. máj. 26. 19:19
 5/9 anonim ***** válasza:
27%
Én nem áztatom, csak öntök rá vizet és már kapják is.
2022. máj. 27. 08:16
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

5

Az ugyan az.

2022. máj. 27. 08:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Ötös, tehát beáztatod. :D
2022. máj. 27. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:
28%

Nekem az áztatás az, amikor hagyod, hogy megszívja magát a táp...

Nálunk nincs ideje a tápnak megpuhulni, rögtön kapják, így ugyanannyit rágnak, de nem "fuldokolnak" és evés után nem érzik úgy, hogy egy rakat vizet belefetyeljenek, így csökkentem a bélcsavarodás kockázatát.

2022. máj. 27. 14:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Beáztatás max idős kutyánál célszerű.

Felnőtt épp fogazatú kutyáknál teljesen felesleges.

Én csak azért teszek bele vizet,hogy ne teljesen szárazon egye,illetve mivel kap kiegészítőket sokszor amik por állagúak így muszáj egy kis vizet hozzá tennem,aztán jól elkeverem,de ugye 3 perc alatt befalja a kajáját szóval igazából esély sincs,hogy megszívja magát a táp.

2022. máj. 29. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!