Most ezt nem értem hogy vagy? (beáztatás vagy csíráztatás)
Figyelt kérdés
Ugye a hüvelyeseket, gabonákat be kellene áztatni egy éjszakára, hogy a fitinsavtartalmuk lecsökkenjen. Ezeket elvileg nem szabad nyersen fogyasztani csak akkor ha csíráztatva vannak. A csíráztatás ugye 2-3 napig tart kB. De láttam videókat, ahol csak beáztatják ezeket a magokat egy éjszakára és másnap már fogyasztják is nyersen. Akkor ez az egy napi beáztatás olyan mintha csíráztattam volna? Nem kell napokig várni hogy megjelenjenek azok a fehér csírák?2019. szept. 26. 16:13
1/2 anonim válasza:
Távolról sem olyan. Nem tudom, mi oknál fogva teszik, de a csírafogyasztás lényege a csíra, amiben már megvannak az óhajtott dolgok.
2/2 anonim válasza:
Az 1 éjszakás áztatás után át kell öblíteni, majd megfőzni őket. Ha kicsíráztak (ahogy írtad is, ez tovább tart), akkor elvileg meg lehet őket enni nyersen is.
Aki 1 napi áztatás után nyersen eszi őket, az szerintem elég buta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!