Kutyák orra az évek során világosabb színűvé válik, mi ennek az oka?
Figyelt kérdés
#szín, kutya, orr
2022. máj. 9. 18:39
1/9 A kérdező kommentje:
Nem mindegyik fajtánál figyelhető meg ez a jelenség, természetesen arra vagyok kíváncsi ahol ez előfordul.
2022. máj. 9. 18:41
3/9 anonim válasza:
Testvérem csivavája orra kicsinek fekete volt, mostanra rózsaszín (3 éves). A kutya krém színű, de ez is változott, kölyökként teljesen fehér volt. Genetika. Van az úgy nevezett váltóorr, ami általában sárga, bézs vagy krém színű kutyáknál van jelen.
4/9 A kérdező kommentje:
Miért van az hogy a 2-es választ zölddel jeleztem, erre piros lett és 32 %???
2022. máj. 9. 19:55
5/9 anonim válasza:
Mert pont egyszerre nyomott veled az aki másodikként pirosat nyomott, és minimum 2 lövés kell a kijelzéshez. Mivel első kettő erős piros voltt, a te zöldeded lenyomták. Utána a többi már csordaszellemben fogja rányomkodni a zöldet, vagy a pirosat, édestökmindegyen attól függetlenül mi volt a válasz, csak azért, hogy a leadott százalékkal pontot szerezzen magának. Tökmindegy, hogy a pirosban vagy a zöldben, csak a csordatöbbséghez tartozót adja le. Ennyike.
6/9 anonim válasza:
Lehet hogy a tél-nyár is befolyásolja.
7/9 anonim válasza:
De mivel utánad megnyomtuk még ketten is a zöldet, visszafordult zöldbe. :)
8/9 A kérdező kommentje:
7# Egyetértek, köszönöm!
2022. máj. 9. 20:10
9/9 anonim válasza:
6-osnak igaza van, éven belül az évszakok befolyásolják, mivel a rózsaszín felület elősegíti a D vitamin termelést, így télen mikor alapban kevesebb a napsütés ezzel "javítják" egyes fajták a helyzetet. (Hó orr)
Északi kutyák esetén a fajta standardben is engedélyezett, pl a szibériai huskyknál, ellenben ha jól tudom a német juhászkutyáknál már nem.
Más kérdés, hogy az én huskymnak 1x kivilágosodott és nagyjából úgy is maradt D vitamin ide vagy oda :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!