Azoknak, akiknek a kutyája állandóan ugat, őket magukat nem zavarja?
Nekem ugatós kutyáim vannak és inkább az zavar, hogy valószínű, hogy másokat zavar. Nem kerti díszek, sétálunk, túrázunk, biciklizünk, agilityzünk versenyszinten, este mindig bent vannak és napközben is sok időt töltenek bent, de mikor kint vannak, nagyon tudnak örjöngeni a kapunál és persze le tudom őket állítani, de nem tudok folyton a sarkukban állni.
A gázabb az, hogy egyik kutyám akkor is ugat, ha épp gyakorlunk, ezzel sajnos nem tudok mit tenni, elkezdtem rászólni és nagyon belassult, az meg nekem nem opció. Szóval engem az sem flusztrál, ha közvetlen mellettem ugat, de igyekszem úgy időzíteni a gyakorlásokat, hogy az átlag embert ne zavarja az alvásban.
Szerintem nem én vagyok az a bunkó embertípus, akit keresel, csak azért írtam, hogy tényleg vannak emberek, akiket a saját kutyájuk ugatása nem zavar.
Engem az indoklatlan ugatásuk borzasztóan zavar. Szerencsére tényleg csak akkor jeleznek, ha valaki a kapunk felé fordulva áll, átmenő forgalomra nem reagálnak, de amikor pl vacsorahiszti van, akkor meg tudnám ölni őket 😒 már kidolgoztam belőlük, de saját magam miatt bosszantott.
Amúgy engem pl a szomszédok ugatós kutyái nem zavarnak, éjjel sem ébredek fel rá, pedig pont szemben van egy tipikus "hulló falevelet is" kutya, szegény párom fel is ébred rá, tőle tudom, hogy néha hajnalban is rákezd. Ez szerintem egyéni tűrés kérdése is, az biztos, hogy ha rágörcsölsz, akkor magadnak generálsz feszkót. De ha álmodból felébresztenek az ilyen zajok, az biztos, hogy nagyon rossz :/ párom le szokta húzni az utcafronti redőnyt, és becsukja a szobaajtót, úgy tud aludni. Ha nálad nincs ilyen opció, akkor meg kell próbálni szép szóval megegyezni a kutya gazdájával, mert az sem állapot, hogy mindenkinek egy ugatós kutyához kell igazodnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!