A szembe szomszéd kutyája állandóan ugat, mit lehetne tenni? Hogy beszéljem le az embereket, hogy ne bántsák?
Évek óta, egész álló nap ugat. Tényleg nagyon idegesítő, pláne hajnalban amikor rákapcsol. Mostanában szokásává vált hajnali háromtól kb reggel nyolcig ugatni folyamatosan. A szomszédunk is panaszkodott rá az apumnak, és sajnos nagyon egyetértettek, hogy ki kéne iktatni, amit én annyira ellenzek, hogy az elmondhatatlan. Apumnak már próbáltam elmagyarázni, hogy nagyon nem a kutya tehet arról, hogy nincs megnevelve, nincs foglalkozva vele, de egyre inkább érik apámban, pláne a szomszédban az állat gyilkosság. A szembeszomszédnak lett említve a probléma kitudja hányszor, nem foglalkozik vele, még ő morog. Igen, tudjuk, hogy a kutyának az a dolga, hogy ugasson, de nem egész álló nap, úgy, hogy rá sem szólnak.
1. Milyen humánus módon lehetne megoldani az egészet?
2. Hogy a fenébe beszéljem le apámat és a szomszédomat? A feljelentés lehetőségével, a lelkiismeret furdalással, nagyobb empátia szükségével a (bunkó) gazdik irányában (nekünk sem tetszene ha a szomszéd lelőné vagy megmérgezné a kutyánkat) ismertettem apámat, de a családból őt idegesíti legjobban a kutya állandó ugatása, és a kialvatlanság miatt nem nagyon tud teljesíteni a munkahelyén (mondjuk egyikünk sem). Kérlek segítsetek megoldást találni. Előre is köszönöm.
Három lehetőség van:
1. Megvárod, amíg megdöglik (5-10 év)
2. Elköltözöl
3. Megmérgezed
...vagy megnevelitek a szomszéd helyett.
Ha utcafrontról hozzáférhető helyen van, meg lehet dobálni, le lehet spriccelni/önteni vízzel (érdemes ecetet rakni bele, hogy büdös is legyen). Apámnak sikerült két utcabeli ebnél is elérnie, hogy éjszaka hallgasson.
Persze, sajnálni lehet nyomorult kutyát, hisz neki a legrosszabb ebben a történetben, de inkább ez, mint a méreg...
Próbált már valaki beszélni a szomszéddal, mint legegyszerűbb megoldás? Meg kell neki mondani, hogy éjszakára zárja be a házba/garázsba/pincébe, mert fel lesz jelentve csendháborításèrt.
Kommunikálni kellene, nem egyből kiiktatni a kutyát. Nem akarlak bántani, de apukád is igazi IQ bajnok lehet.
Én is átcsengettem este a szomszédhoz, mert az ablakom alatt ugatott a kutyája folyamatosan. Másfél órát bírtam hallgatni azt az éles, idegesítő virnyákolást mire meguntam. Megkértem szépen, hogy csináljon valamit a kutyával, mert minden este ez van és kezd marhára idegesíteni. Azóta éjszakára el van zárva a kutya. Bár nem értem őket hogy nem idegesítette, nekik is arra néz az ablakuk...
Köszönöm a hasznos válaszokat.
Utolsó, kérlek olvass figyelmesebben: " A szembeszomszédnak lett említve a probléma kitudja hányszor, nem foglalkozik vele, még ő morog."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!