Mit lehet tenni a szomszéd állandóan ugató kutyája ellen?
Beszélni a szomszéddal? Többen is, egyszerre? Meg kell kérni, éjszakára zárja hátra egy kennelbe pl. Nem hiszem, higy öt nem zavarja... De gondolom, úgy sem tenné. Aztán meg bemész a polgi hivatalba és kérsz birtokvédelmet (azt hiszem, ez a neve). Esetleg kérheted állatvédők segítségét, ha rossz körülmények között nem van a kutya, de hivatalosan ők is jegyzői végzéssel avatkoznak be.
Szerencsétlen jószág, nem jókedvében ugat.
Nekem is ez a problémám a szomszédokkal. Hiába beszéltem velük, én is ilyen nemnormális válaszokat kaptam tőlük, hogy az a dolga, hogy ugasson, ők tudnak aludni, beszéljem meg a kutyával a problémát, otthon azt csinál a kutya, amit akar, használjak füldugót, stb.
Nem tudom mit gondolnak, hogy füldugóval a fülemben beszéljek a rokonaimmal?
Olyan kutya, aki egész nap csendben figyel, az talán rossz kutya?
Jogilag azt lehet csinálni, hogyha 1 évnél nem régebbi a dolog, akkor a város jegyzőjével kell beszélni és birtokvédelmet kérni, ad nyomtatványt, amit ki kell töltetni.
Hogyha 1 évnél régebbi a dolog, akkor a járásbíróságtól kell ugyanúgy birtokvédelmet kérni.
A rendőrség leszarja ezt a problémát.
Én diktafonnal készítettem hangfelvételeket az ugatásokról, videókat pedig telefonnal. Sajnos nekem több éves a probléma, így a járásbíróságnak kell majd szólnom. Nem tudom, hogy ehez kell-e előtte ügyvéddel beszélni.
jaja, jegyző, birtokvédelmi eljárás
viszel egy videofelvételt, megmutatod
én nem tudtam a füvet lenyírni a szomszéd felől, mert a szomszéd idegbeteg kutyája habzó szájjal ugatott a kerítésnél 120 decibellel
azóta megoldódott
(mondjuk voltam a jegyzőnél vagy ötször is)
hihi, egy régebbi, saját kérdésem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..
Azt a kutyat el kene vinni futni rendszeresen vkinek. En is most voltam 10 km-t futni a sajat es csaladtagom kutyajaval. (2 kutyaval) Budapesten divat a futas. Belvarosi lakaban lakunk. A szomszed 3 csivavaja egesz nap ugat,a tobbiek kutyai ritkabban,az enyem is ritkan,csak okkal.
Ti nem jartok futni vagy valamelyik szomszed? Elvihetne futni par kutyat,akar porazon is jo nekik. Manapsag veszelyes egyedul futni. Vinni kell kutyakat. En tiszta ideg voltam,amikor egyedul kellett mennem futni,’mer oreg volt a kutyam es egy szomszedomnak se volt tekintelyes meretu kutyaja,akit kolcsonkerhettem volna. :(
Beszeljetek tobben,ki jar futni.
Probald kihozni a szitukbol mindig a legjobbat. A futas stresszoldo ,szep izomzatot csinal,javitja a joncentraciot es memoriat. Beke legyen Veled. ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!