A kutyatartók közül sokan miért lenézőek azzal akinek macskái vannak?
Olyan mintha ez egy ilyen divat lenne. És a macskások többségének viszont semmi baja nincsen a kutyákkal csak pl az ő napirendjukhoz jobban passzol egy macska mint egy kutya. Nyilván kitalalhato hogy nekem macskáim vannak de imádom a kutyákat is. Csak nem tudnék róla jól gondoskodni ezért van inkább macskám.
És tényleg azt tapasztalom hogy a macskások meg leszarják az egész kinek milyen állata van mizériát és egyformán szeretnek minden állatot.
Én nem nézem le a macskásokat.
Csak dühítő néhány felfogás a macskások részéről.
Pl lépcsőházunkban van két macskás szomszéd. Sokszor felügyelet nélkül kiengedik a lépcsőházba a macskáikat. Nem tudom mi okból.
Aztán én ha megyek le/fel a két kutyával akkor aztán van harc. 21 kgos és egy 6 kgos kutyám van. A kicsi vísit ha macskát lát. Nagyot behecceli. Aztán rángatnak le a lépcsőn a macskák meg bacnak meg mozdulni. Na és akkor eszelhetem ki mi a jó büds..francot csináljak.. Ilyenkor ki kell kössem a kutyáimat és kopogni a szomszédnak,hogy legyen szívesen bevinni a macskáját,mert mi le vagy éppen fel mennénk és a macska miatt nem tudunk. jajj bocsi.. Csak ha óvatlan pillanatban nem úgy fogom a pórázt és a két kutyám szét szedi a macskáikat akkor nem tudom mit fognak hozzá szólni.
Mindkettő vadászkutya,nincsenek macskához szoktatva,nincs is ismeretségi körben. Utcán pont leszarják a macskákat de a lépcsőház egy zárt szűk hely ott beindul a vadászösztön.
Ilyenkor elképedek,hogy nem féltik a macskájukat????
Én kutyáim pórázon vannak a lépcsőházban. Nem tudom a macska mi jogon van felügyelet nélkül kizárva.
Nem szeretném,hogy vér follyón engem is megviselne ha széttépnék vmelyik cicát. De sajnos vádász zsákmány és ösztönök sok mindent felürírnak a kutyákban.
Hiába beszéltem a szomszédokkal,veszett fejsze.
A másik pedig mamám szomszédja,ha megyünk fel (kertes házban lakik) mindig a kertet átkell vizsgálni,mert a szomszéd macskái átjárnak szarni,kutyáim meg feleszik. Mondta mama nem egyszer a HÁZBÓL kergette ki a macskát seprűvel,mert bement. Ha takarít felmos akkor a bejárati ajtót nyitva hagyja,hogy szellőzön és száradjon a padló.
Nem értem a macskások mi jogon engedik így szabadjára a macskáikat és nem törődve azzal,hogy más kertjébe szarnak,más házába bemennek,meg ugy mindenhová. Engem ez irritál,aztán sír a szájuk ha megmérgezik Cirmit meg elüti a kocsi,szétszedi egy kutya.
Macskások 80%nál nincs felelőstudatos tartás.
Kutyásokat is elítélem akik hagyják kóborlni a kutyáikat,vagy éppen agresszív és behivhatatlan a kutyájuk.
Szerintem amiket felsoroltál ezek annyira közvetlen dolgok hogy épeszű ember el ítéli ha kutyás ha macskás. A szabadjára engedem az állatom nem macskások tulajdonság én falun élek itt a kutyákat nem zárják rendesen a telken belül. Az a baj hogy a te példádban, ha nem macskát hanem vadászgörényt vagy bármilyen más állatot amit zsákmánynak tekint a kutyád(vagy a kisebbik fél tőle) engednének szabadon a lépcsőházban az ugyan úgy zavarna. Ilyesformán neked nem kifejezetten a macskákról és macskásokkal szemben van negatív vagy rossz véleményed mint az előző válaszolónak hanem egyszerűen csak a felelőtlen állattartókkal szemben. Pesten a barátnőmnél meg a parkban nem szedik össze a szart a kutyáik iránt és ez engem nagyon zavar hogy lépten nyomom arra kell figyelnem hogy ne lépjek bele én vagy a gyerekek amikor ki megyünk. De ez sem úgy alltaban a kutyatartók mint inkább az egyes kutyatartó emberek felelőssége.
A kérdés arról szól hogy vannak olyan emberek akiknek igazából különösebb oka nincsen rá hogy rossz véleménnyel legyen róluk vagy a gazdáikrol de mégis van egy ilyen esszenciája és furcsa érvelése hogy miért gondol rosszat róluk vagy tartja őket furának míg fordítva ilyen nincsen a macskát tartó emberek körében ilyen frontálisan.
Ez a tézis. És a vita az árról szól hogy ennek van e valóság alapja vagy nincsen. Az önmagában bármilyen állattartókkal és az állataikkal mások életét közvetlenül nehezítő esetek egy másik téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!