Miért nem jó a flexi póráz?
Ha jó : jó egy 30 kg os kutyának 5 méteres? Mezőn nagyobb, vagy elég ez?
Kinek milyen méret és milyen póráz van a 23-30kg os kutyájának?
A flexi egy ekkora kutyának nem jó már, inkább csak a piciknek.
Ha hosszú kell, akkor tereppóráz jobb szerintem.
Futashoz, sima setahoz 2 meteres Musher rugós poraza van, igaz 35 kilo, nem 30.
A masik a kirandulos, egy 10 meteres, ujjnyi vastag keresoporaz. Ugrik a vadakra, en ezert nem biznek a flexiben, ettol fuggetlenul van akinek meg az a kenyelmes, de ha megijed valamitol a kutya, pl. hirtelen zaj, azzal nehezebb visszafogni. Volt hogy egy sima nyari esten egyszercsak nem messze tolunk tuzijatekozni kezdtek, es elegge megijedt, ott a flexi elszakadt volna szerintem.
Most ez van, eddig bevalt, ha ossze is hurkolodik, konnyu szetszedni mert csuszosabb anyagu. Igen, emiatt egeti a tenyeret, ha a kutya futasnak ered es vegighuzza, en ezert csak a fogos veget tartom, vagy ha rovidebbre is kell fogni, 2x korbetekerem a kezemen.
Fressnapfban vettem ezelott 2-t is, joval dragabban es csak 5 meterest, de azok par honapig birtak, mert szetfoszlott az anyaga.
Ahogy írták, azért nem jó nagyobb kutyának, mert gyenge. Ha megijed, vagy vissza kell fogni valamitől, akkor a flexi el fog szakadni. Nem biztonságos.
Nekem is 30-35 kilós kutyám van, bőr pórázt használok.
A flexi akkor jó ha a kutyád annyira jól nevelt hogy szabadon is lehetne akár de mivel betartod a szabályt így nem engeded el. Egy 30 kg kutyának a flexi L méretű 5 méteres a jó vagy a flexi giant 8 méteres.
Az én kutyám 22 kg (labrador és border collie mix) és nekünk S méretű flexink van (ami alapból kistestű kutyáknak való), nem követendő, de nekünk bőven jó.
A kutyanak vilagos hatarok kellenek.
Mindig ugynannyira mehet tavol.
A flexinel hol igy hol ugy. Kovetkezetlen.
Illetve 30 kg-os az kitepi!!!
Ha mozgatni akarod,akkor kocogjatok egyutt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!