Szerintetek a kutyám hogy sétáltassam az erdőben és a réten? Rövid póráz? Kb 2 m Flexi? Kb 5m Kiképző? Kb 10 m Retriever póráz? Szabadon mehet amerre akar? Szabadon de mellettem? 100% behívható!! Csak kíváncsi vagyok hogy érdemes.
Ha valóban behívható, akkor minek raksz rá pórázt? Esetleg rakj rá egy 10 m-eset és dobd le a földre.
Olyan réten és erdőszakaszban, ami nagyon közel van a házakhoz és nincsenek vadak én szabadon viszem a kutyáimat, ahol már jobban előfordulnak, ott 2 m-es rugós pórázzal és hámmal sétálunk, tök jó, mert még húznak is.
Menhelyre is járok önkénteskedni, ott erdő közeli mezőkön van a séta, a mentett kutyusokat legjobban flexivel szeretem vinni, ha az nincs, akkor hosszú pórázzal. Így jobban tudnak szaglászni, bemehetne a dzsindzsába anélkül, hogy nekem is mennem kellene és én is sokkal egyenletesebb tempóban tudok haladni egy viszonylag egyenes útvonalon. A flexi azért jobb, mert mindig visszahúzza magát és nem kell átlépegetni rajta.
Attól függ. Biztos vagy a 100% behívhatóban? Ha egy macska elfut előttetek, oda jön egy kutya ugatni és morogni, meglát egy csipogó labdát, kaja van a földön, vissza fog jönni hozzád?
Én póráz nélkül szoktam sétáltatni ha kirándulni megyünk, de ha észreveszek bármit is azonnal behívom, nem bízok semmit sem a véletlenre. Mindig körülöttem van, max 15 méter távolságra megy el.
Ha kutyások jönnek szembe, akkor behívom, ráteszem a pórázt és szagolunk egyet/játszunk ha normálisak a gazdik.
Emberek esetén mindig behívom, megvárom míg lehagynak. Nem mindenki szereti ha oda megy hozzá egy idegen kutya csak úgy megszagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!