Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyes kutyatartók a flexin...

Egyes kutyatartók a flexin rángatott embeket miert engedik oda mindenkihez, feltetelezve, hogy az ő kutyáját mindenki imadja es biztos érdekli?

Figyelt kérdés

Az egyiket a vasútallomason lattam, az ürge állt a penztárban, a kutyaja meg a flexin a háta mögött sétálgatott oda random emberekhez. De ez békés kutya volt.

A másik meg, egy morgós prüszkölőt kutya jött mögöttünk kilómeteres flexin és futott szinte a vadlim utan. Többször hátraneztem, láthatták, hogy zavar, de akkor se rántotta vissza a gazdája.

Plusz egy, amikor a gazdi áll a járda egyik szélén, a kutya meg másikon, flexi keresztbe a járdan, kvazi csak a kutyán "átbukfencezve" tudok elmenni, visszarántani az ebet csak az utolsó pillanatban sikerül nagy kegyesen, hogy mas is elférjen.

Miert nem lehet kutyákat nem szerető embereket tiszteletben tartani, hogy a magánszferájaba nem engedjük be, kvazi nem tukmaljuk ra az allatot?

2020. febr. 2. 20:37
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Én nem engedem oda semmilyen emberhez a kutyámat, mert féltem őt.

Tiszta, ápolt, nyugodt és bízik az emberekben.

Nem szeretném, ha ez megváltozna.

2020. febr. 2. 20:44
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Mert valójában nem tudják kezelni a kutyát, és a flexitől várják, hogy eleget mozog, ugyanis azt sem tudják normálisan használni úgy, ahogyan kellene, ebből sérülések is előfordultak már.

Én karabinerrel több méretre beállítható fix pórázt használok, a kutyámmal próbáltuk a flexit is, meg is tanultuk normálisan kezelni, csak épp akkora lendületet tud venni már akkor, amikor kilépünk a lépcsőházból és lemegyünk az utcaszintre a lépcsőn, hogy egy pillanat alatt kiakasztja, amúgy meg ez, amit most használok, fogásra is jobban kézre áll, kicsi kezem van, a flexi fogantyúja mind olyan ormótlan vastag.

Épp tegnap az egyik séta alkalmával futottunk bele egy ilyen flexis gazdiba. Én a saját kutyámat próbáltam láb mellett tartani, mindig van olyan sétánk, amikor ezt gyakoroljuk, hogy láb mellett maradjon, az ő kutyája meg jött az enyém felé, szimatolni, aztán majdnem összekaptak, a másik gazdi nem tudta a flexin visszatartani a kutyáját, és még majdnem neki állt följebb.

2020. febr. 2. 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Ezért utálom a flexit. Van a kutyán póráz, de mégse, hiszen a gazdájától akár 8 méterre is bóklászhat. Miközben többen átesnek rajta persze, mert visz mindent magával a madzag segítségével. Játék közben életveszélyes (lábra, kutya nyakára tekeredik, belerohannak stb) Agresszív kutya is simán kitámad és a flexinek hála el is éri a lábadat. Nem egy ilyen esetet láttam, nagyobb testű kutyáknál is.

Úgy gondolom, ha a kutya pórázon van, legyen teljes kontroll alatt. Ha szabadon, legyen behívható. Ennyit kéne csupán teljesíteni és a flexi elhagyható lenne. Mi másfél méteres textil pórázt használunk mindhárom kutyán.

2020. febr. 3. 00:34
 4/9 anonim ***** válasza:
17%
A flexi poraztol neveletlen lesz a kut.ya. Nincsenek vilagos hatarok!
2020. febr. 3. 00:38
 5/9 anonim ***** válasza:
20%

Az én kutyám teljesen normálisan közlekedik flexin. Egy méterrel előttem, mögöttem vagy közvetlen mellettem. Arra jó a flexi nekünk, hogy be tud menni szimatolni a fűbe, nemcsak 1 méterig, hanem 5-ig és nem nekem kell kerülgetni mások kutyáinak a szarát.

Én meg panaszkodhatnék, hogy az egy méteres pórázon sétáló kutyák gazdái legalább feltakaríthatnák a szart a járda mellől, ha már a kutya nem tud beljebb menni. 20cm-enként kutyaszar van.

2020. febr. 3. 07:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, legalább a saját kutyádét összeszeded?
2020. febr. 3. 07:49
 7/9 anonim ***** válasza:
90%

A kutyaszar problema flexitol total fuggetlen. Lakott teruleten belul mindenkinek kotelessege osszeszedni, aki kutyat tart! Abban viszont egyetertunk, hogy baromi undorito dolog otthagyni.

Kerdezo! Szerintem ha normalis hangnemben kered meg az adott a gazdit, hogy ne engedje oda, vagy huzza vissza, akkor kerdes nelkul megteszi. Kutyaskent amugy en is utalom a flexin kozlekedo tobbi kutyat, nalunk rendszeres az, hogy nem is nagyon figyelnek rajuk es mar jonne oda a kutyajuk az enyemeknek vicsorogni/agaskodni. A szagolgatas erdeklodea nem zavar, mert ket szelid baranyom van, de az aggressziv viselkedesuek igen. Epp a multkor tortent, hogy setaltunk es az egyik ilyen harci csivi a masik oldalrol hirtelen atfutott az uton, amig a flexi engedte. Majdnem balesetet csinalt, mert az autos aki epp jott hirtelen kellett fekeznie.

Ha mar flexivel setaltat az ember, figyeljen oda a kutyajara es ha az adott kutya meg nem egy kezesbarany akkor legyen szives fixet hasznalni.

2020. febr. 3. 12:38
 8/9 anonim ***** válasza:
84%

Én kutyásként sem értem,hogy attól mert flexi van a kutyán miért kell hagyni,hogy keresztbe kasul menjen a kutya. Itt látszik funkcióját sem tudják sokan.

Nekünk is van flexink, én akkor használom ha sokat dolgozok és hulla vagyok 1 órát még sétálgatni. Így flexin viszem és kihalt helyeken van nagyobb tere, nem a lemozgatásom a cél,de csak többet megy flexin 25-30 perc alatt mint 1,5 meteresen. Természetesen ha látom jön ember ugyan úgy magam mellé hívom és emberek közt is láb mellett jön fixálva a flexit. Elengedni azért nem engedem,mert átörökölt kutya idén lesz 2 éve,hogy én foglalkozok vele, nem bízom még meg benne hogy utcán is szabadon lehessen. Természetesen parkban ahol belátom a területet ott szabadon rohangálhat, meg labdázunk 1-2 órát. Többnyire nálunk hétvégente van szabadság. Tök jól megszokta ezt.

Másik park ahová járunk az meg inkább erdős típusú beláthatatlan ösvények vannak. Itt szintén nem merem elengedni,mert bárhol felbukkanhat másik kutya,meg sok futó jár abba a parkba. Flexivel van szabad tere,de vissza tudom hívni is. Meg ha lát vmit nem tudom elmenne e, ugye örökölt kutya nem rég óta van azért nálam komolyabban. Én inkább megelőzőm a bajt.

Kutyákkal is necces még a viszonya,noha tavaly voltunk kutyasuliban.

Én sose engedem random emberekhez oda,csak aki megakarja simogatni.

2020. febr. 3. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokan nem tudják kezelni a flexit, én se tudtam anno. Már azelőtt kirántotta a kutya maxra a flexit mielőtt észbe kaptam volna és le tudtam volna zárni. Hamar leszoktunk róla
2020. febr. 12. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!