Hogyan szoktassam le arról a kutyámat, hogy mindenkihez odamenjen?
6 éves menhelyi keverék kutya, az Illatosról hoztam. Nem különösebben kommunikatív, ha nem muszáj, inkább elvan magában, nem mellékest rettenet önfejű (gyanítom a malamut miatt).
(Ő az: [link]
Nos a problémám az, hogy egy viszonylag forgalmas helyen élünk egy társasházban, és persze mindenki, aki kicsit is kutyaimádó, azonnal elkezdi, hogy "hjajjdeszépvagycukivagygyereeeidee" és persze a kutya megy. Se szóval, se játékkal, sem semmivel, de még jutalomfalattal,sem tudom elvonni a figyelmét, séta közben is ki-kiszagolgat az emberek felé, nem egyszer kaptam érte megszólást is.
Még csak a nevét sem kell kimondani, ha bárki lehajol, rögtön odamegy hozzá. Más helyzetekben, ha más kutyával találkozik, vagy járdán meg kell állnia valamilyen okból, azonnal figyel, a "Gyere ide!" parancsot már tudja.
De nem tudom mit kezdhetek ezzel a helyzettel, hogy tanítsam meg neki, hogy ne menjen oda más emberekhez?
őket tudom ajánlani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!