A chappi vagy a Pedigree a jobb táp? És miért?
igazából egyik se!ha már a kettő között kell választani akkor a pedigree.
nem mindegy mi van benne.vitamin,beltartalom,stb.
te se eszel meg mindent,nem?
én most ilyet szeretnék venni.drága,de ha tényleg az van benne amit írnak,akkor nagyon jó!
előző voltam.
Az etetett táp minőségéről elsődlegesen a csomagoláson feltüntetett összetevők listája gondos tanulmányozása során győződhet meg. A táptörvény, amely a kisállateledelekre is vonatkozik, előírja, hogy a termékben található összetevőket fel kell tüntetni a csomagoláson csökkenő mennyiségi sorrendben. Más szóval, amelyik alkotóelemből a legtöbb található, azt kell elsőnek megadni, és így tovább. Ez vonatkozik a humán élelmiszerekre is, például a szénsavas üdítők összetevőinek listája is a vízzel kezdődik, majd folytatódik a többi alkotóelemmel. A felnőtt kutyának megfelelő eledel összetevőinek listája valamilyen hússzármazékkal kell kezdődjön. Ha nem, akkor a termékben a növényi eredetű fehérje a meghatározó, amelyet az állat kevésbé vagy egyáltalán nem tud megemészteni. Ebben az esetben az allergiás tünetek előfordulásának kockázata megnő!
ezt bemásoltam,de végülis írni bármit lehet,nem?mármint a tápra.
Mindkettő ugyanolyan rossz.
Hill's, Royal Canin tápokat tudom ajánlani, ezek nagyon jó fajták. Igazából minden prémium táp az.
Egyik se!!!!!!!!!!
A kutya ,mint ragadozó állat lévén,csak az állati húsfehérjét tudja megemészteni,a tápok lényege ,hogy min.20 % hústartalma legyen (az ilyen tápok 90%-a emészthető számára).A reklám tápok összetételét ha elolvasod valahogy így van ráírva:4% csirkehús a csirkehusos szemcsékbe.Tehát minden 4-5 szemcsébe van 4 % hústartalom,a többo szója és mindenféle gabona,ami folyamatossan csak dolgoztatja a kutyus kiválasztó szerveit,mivel számára ezek emészthetetlenek(Kb .30%-a emészthető számára,vagyis a pénzed 70%-át kikakilja)a többi színes szemcse pedig tele van színező anyaggal ,illetve mindenféle ízfokozó anyaggal,ami inkább méreg a kutyusnak,mintsem hasznos tápanyag.Amúgy tápanyagilag az ilyen tápok nem sok mindent tartalmaznak(kondroitin,glükozamin,omega3.omega6....).Tehát melléjük kiegészítők kellenének.Ha összeszámolsz mindent jobban jössz ki ,mint anyagilag,mint a kutya egészségét nézve egy szuperprémium minőséggel.Kevesebb kell belőle,illetve nem kell melléjük kiegészítő se.
Nagyon sok féle ilyen táp van már:Royal Canin,Hill's,Propac,Pro plan,Eukanuba,Happy Dog,Profilum,Acana,Flatazor......
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Egyik sem!
A táp kiválasztása fajta, méter, súly és aktivitás függő!
A Chappi valószínűtlenül színes. És ezt a színt meleg vízbe áztatva engedi is, ami szintén nem túl biztató. Na meg ott az említett per....szóval kétes
A pedigree pedig mostanában reklámra többet költ mint fejlesztésre, szóval egy csomó (akár névtelen) táp beltartalmi értéke jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!