A kutyám màr egy órája nyüszít megállás nélkül. Mit csináljak vele?
Panelban élek, a kutya konyhában, meg az előszobàban szokott mozogni, a szobába nem engedem be. Ma viszont nem voltam itthon, és magára hagytam egy órára (nem tudtam magammal vinni, a rokonom pedig nem vállalta), nem szoktam soha magára hagyni. A lényeg, hogy valahogy beszökött a szobába, és mióta itthon vagyok (egy órája kb) itt ül a csukott szobaajtó előtt, és nyüszít. Már voltunk lent sétálni, evett, ivott, dolgát elvégezte. Szoktunk játszani is, foglalkozom vele amennyit csak tudok, és próbálom tanítani is.
Nemrég van nálam, kb egy hónapja. Nincs még ivartalanítva, egy éves. Életem első kutyája.
Mit kéne vele csinálnom, hogy abbahagyja? Kimentem hozzá, de csak annyira hagyja abba a nyüszítést, míg kint vagyok vele.
Tippek?
Csak normális válaszokat kérek, beszólàsok, meg "kamu" meg hasonló dumák nem érdekelnek! Köszönöm!
Tehát a kutya nyüszít és erre te kimész és elkezded nyugtatni? Lényegében elkezded megdicsérni és megerősíteni ezt? Ha így van, miért várod, hogy abba hagyja, ha te pont a nyüszítésre erősítesz rá?
Mi az, hogy nem tudod megértetni, hogy a szobába nem mehet be? Ez egy szimpla, egyszerű kapuszabály. Ha ennyire nem megy a nevelés, nagyon kellene nektek egy kutyasuli vagy oktató.
Állandóan szellőztetek, meg mindennap egyszer-kétszer felporszívózok, meg nem jön be a szobába, pláne nem a szőnyegre, amibe beletapad a szőre(nagyon hullik a szőre), így bírom ki.
Voltam egy albérletben, ahol lakótársamnak volt kutyája, ami bement mindenhova, hozzám is bejárt mikor nem voltam otthon, sokszor még levegőt is alig kaptam...Tudom milyen az allergiám.
Meg mint írtam családi házba fogok költözni, ott már nem benti kutya lesz.
Igazából talált kutyus, séta közben talált ránk, ránk ugrált, még játszani akart, nem volt rajta nyakörv, és így hazahoztuk(mondjuk eleve követett minket). Facebookra, meg ide-oda kitettük, hogy hátha keresi valaki, de nem jelentkezett érte senki. Chip nem volt benne, megvizsgàlgatattuk, meg beoltattuk, majd megtartottuk.
"Valószínűleg azért nyüszít, mert úgy érzi, hogy meg kell téged védjen, légy határozott és szólj rá magabiztosan, és kérlek ne simogasd ha sír, ezzel csak azt erősíted benne, hogy jó ha sír."
Ez úgy ahogy van, pontról pontra nettó hülyeség.
Ez még még kifejezetten gonosz is :" és kérlek ne simogasd ha sír, ezzel csak azt erősíted benne, hogy jó ha sír. "
#17:
Máshova menjél már a beszólogatásaiddal!
#17 De ha egyszer ostobaságokat kövelesz a kerdezőtől!
Na mindegy biztosan ki tudja szűrni hogy mi a hülyeség és mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!