Ha regisztrációs lapot kaptam származási lap helyett, "törzskönyv" néven, akkor át lettem verve?
Figyelt kérdés
Családi kutyus, nem hordom semmiféle kiállátásra, vagy ilyesmi, de törzskönyves kutyában egyeztünk meg a tenyésztővel. Akkor most kaptam egy ugyan papíros, de nem is törzskönyves kutyát?2022. márc. 28. 23:27
2/32 anonim válasza:
Igen, ha a szülők torzskonyvesek, nem lesznek automatikusan torzskonyvezhetoek a kolykok, hanem tenyeszszemle es szuresek kellenek, ha ez nincs meg, akkor marad a regisztracios lap. Hulyenek neztek, hivd fel oket holnap, hogy ez mi, nem ebben egyeztetek meg... bar hatasosabb lett volna helyben kozolni, miert vartal eddig?
3/32 A kérdező kommentje:
Mert sajnos most jöttem rá... Utólag kaptam meg, postán. Decemberben ráadásul. :( Teljesítményfüzetet is kaptam, nem is értem, hogy ez hogy történhetett, hogy nem vettem észre.
2022. márc. 28. 23:47
4/32 anonim válasza:
2-es vagyok, bar valoszinutlen, de az is lehet, hogy bar megigenyelte a torzskonyvet, de meg nem kuldtek ki. Errol viszont biztos tajekoztatott volna, azert eleg lenyeges dolog szerintem.
5/32 anonim válasza:
Ja hogy decemberi tortenet... akkor felejtos, hogy lesz torzskonyve.
De ez a kutyad ertekebol nem von le semmit, csak hat bosszanto, persze, amikor nem az van, amit megbeszeltetek.
6/32 anonim válasza:
Kérd vissza a vételárat, a kutyának pedig örülj, ő nem tehet semmiről.
7/32 anonim válasza:
Sajnos egy szaporítót támogattál.
8/32 anonim válasza:
A törzskönyvben egyeztünk meg az azt jelenti, törzskönyvezett kutya árát fizetted ki? Szólítsd fel a törzskönyv küldésére, ha nem tesz eleget a kötelezettségének akkor a törzskönyvezett és az anélküli kutya piaci ára közötti különbözetet vissza kell adja. Ez nem így működik, ennyi erővel egy puszit is küldhetett volna miközben tőled egy hamis ígérettel elvette a törzskönyvezett kutya magasabb vételárát.
9/32 anonim válasza:
Ha lezajlott a megegyezés vagy annak kísérlete, akkor pedig jelentsd fel csalásért! Ezt azért mondom előre, hogy menet közben a teljes kommunikációt úgy rögzítsd, hogy legyen bizonyítékod a csalásra!
Nem törzskönyvre törzskönyvet írni az megtévesztés, tehát kimeríti a csalás tényállását és a vagyoni hátrány is megvan. Amit ha helyrehoz, még mindig megtörtént a megtévesztés, és nem csak annak kísérlete, mivel a bűncselekményt be is fejezte már, megvalósította.
Csak akkor nem csalás, ha azt mondja, hogy jajjaj, tévedés történt, tessék itt a jó papír.
10/32 anonim válasza:
10: Igen, büntetőjogból írtam az első szakdolgozatomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!