Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet-e a származási lap...

Menzi kérdése:

Lehet-e a származási lap (törzskönyv) nélküli kutyámat nyilvántartásba vetetni, törzskönyveztetni. Stb?

Figyelt kérdés
Ami olyan mint a törzskönyv, de mivel a szüleinek nincs származási lapja, őt mégis szeretném valamilyen módon törzskönyveztetni vagy valami hasonló! Olvastam, hogy a tenyésszemlére kell elvinni 1 éves kora után. tud nekem ezzel kapacsolatban segíteni? köszi. A MEOE honlapján elolvastam már mindent, de nekem ez nem tiszta...ezért kérdezem
2009. máj. 18. 09:37
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Ha a kutyád szüleinek nincs törzskönyve, akkor a tiéd sem kaphat. (hacsak nem egy régi magyar fajta valamilyen szempontból egyedi példánya, amit tenyésztésbe bevonandónak tartanak)

Nem lehet tenyésszemlés, mert az csak törzskönyves, fajtatiszta kutyákra vonatkozik. Ha a felmenőit nem ismerjük, akkor hivatalosan nem fajtatiszta.

2009. máj. 18. 09:42
 2/4 A kérdező kommentje:

emiatt kérdeztem!

"Ismeretlen származású szerzett, vagy tálalt, a születése alkalmával nem törzskönyvezett kutya a szerzés, ill. találás tényének hitelt érdemlő igazolása esetén 9 hónapos koron túli küllembírálat alapján, amennyiben valamely fajta jellegének megfelelő birtokosának kérésére „Törzskönyvi Nyilvántartás”-ba vehető. Ennek igazolására „Nyilvántartási lapot” adnak ki (pl.: Buksi – fehér puli kan, sz.: 1980 őszén)"

2009. máj. 18. 09:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb tudomásom szerint ez csak magyar fajtáknál lehetséges. De ez nem törzskönyv, ez csak azt jelenti, hogyha kölykei lesznek, atokat majd ismét megvizsgálják és ha megfelelnek a standartdnak, akkor náluk majd lehetőség lesz törzskönyvezésre.

Milyen kutya?

2009. máj. 18. 09:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ilyen un. B törzskönyvet már csak nagyon ritka fejtákra, vagy nagyon ritka, de elfogadott színváltozatot hordozó egyedekre adnak ki. Chip-ezni lehet vármilyen keverék kutyát is, azzal bekerülnek egy nyílvántartásba, de törzskönyvet nem fog kapni.
2009. máj. 18. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!