Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik tökéletes kutya?...

Létezik tökéletes kutya? Számodra mit jelent az, hogy tökéletes kutya?

Figyelt kérdés
2010. szept. 14. 15:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
minden kutya tökéletes
2010. szept. 14. 16:18
 12/20 anonim ***** válasza:
16.15-nek: Azért írtam idézőjelben mert tisztában vagyok vele h nincs olyan h harcikutya. De köszi h emlékeztetsz, legalább nem felejtem el :D
2010. szept. 14. 16:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem nincsenek tökéletes kutyáim.

Én sosem akartam hogy tökéletesek legyenek...

Van egy keverékem, 7 éves... ő csak egy olyan jött ment kutya volt,nem gondoltam, hogy ennyire komolyan fogok vele foglalkozni.Teltek az évek, elköltöztünk, ő szocializálás híjján nekiment minden kutyának, ha sétáltattam, vagy amikor kutyasuliban voltunk. Nem tudott semmit... én pedig állandóan könyörögtem a semminek, hogy legyen egy jó kutyám ,mert ő borzasztó...imádom,de ezt nem lehet kibírni, hogy mindennek és mindenkinek nekimegy, szó nálkül harap :))... de számomra tökéletes volt. Olyan volt , mint én... Aztán új osztályba kerültem, a régi osztályomat szédszedték... ő is, énis megváltoztunk. Már nem az a vad kutya volt, akihez nem mertem odajönni kutyasuliban. Hanem egy nyugodt, csendes,kiegyensúlyozott kutya, akitől ha kértem valamit, teljesítette.

Lassan elkezdtünk tanulni, nem jártunk kutyaiskolába, magam kezdtem el tanítgatni... Oda jutottunk, hogy kutyám a 20dik parancsát tanulta éppen... akkor megdöbbentem. Agilityzni is nagyon jól tudott, igaz mostmár nem szeret annyira, mert az izületei tönkrementek :S ...

Nyomlkövetésbe is pelekóstolt,és tehetségesnek bizonyult. Aztán jött a terelés, és azt már meg sem említem...nagyon ügyes volt.Engedelmes,okos,ügyes...de nem a legjobb,és nem is kellett hogy az legyen.Sokan mondják, hogy "az én kutyám a legeslegjobb a világon." A másiké már nem érdekli őket... én pedig nem mondok semmit. Az enyém nem a legjobb, csak egy a sok közül...De én imádom, és az mind1 nekem, hogy miket ért el, milyen díjakat hozott haza,és hogy milyen szép... nekem csak annyi a fontos, hogy szeressen, mert énis szeretem őt.

Elgondolkoztam, milyen volt a régi Pöcök. Miket csinált...és nevettem. Jó volt visszaemlékezni minderre...

Néha szeretném ha olyan lenne...kezelhetetlen. Rossz...

* 8 hónapja kaptam egy kutyát.Tódit. Ő egy staffordshire terrier volt.. akkor beelecsöppentem ebbe az egészbe, ebbe a "harcikutyások" körébe. Előtte nagyívben leszartam őket... csak pár kutyás. Aztán bemutattak nekik, Tódi nőtt, és nőtt,a feje is nőtt, és már ott tartunk, hogy ha végigmegyünk az utcán mindenki fél tőle. Ezért nincs levágva a füle... mert akkor jobban félnének. De a "körben" mindenki azt mondja, hogy gyönyörű, abból ahonnan való, a legszebb... És én örülök ennek. Mert számomra is szép, és elég jól sikerült , ahhoz képest, hogy második kutyám. Igaz hogy ő is neveletlen kicsit, és engem is kihoz néha a sodromból...de imádom. Ő sem tökéletes...de nem ez a fontos.

Aztán jött egy újabb kutya...

Tökéletes kennel. Tökéletes szülők.Tökéletes kutya. Tökéletesség mindenhol...a pedigreejében egy rossz mondta nincs... Tökéletesnek bizonyul.

De neki is vannak hibái... ennek a kutyusnak is.:)

Önfejű,okos,ügyes,gyors...:)

Szeretem nagyon... valaki azt mondta, "Nincs olyan, hogy 3 kutyát szeretsz egyszerre..." Válaszom: "neked meg két testvéred van,és akkor az anyud nem szerethet 3 gyereket?"

Van mikor háttérbe szorul az egyik kutyám, és a sorrend is mindig be van tartva...de szeretem mindet...És nekem csak eza fontos.

2010. szept. 14. 16:50
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekem az angol cocker a tökéletes :) Vadászkutya, szóval terepen is lehet vele dolgozni. Aranyos, a tekintete az összes kutya közül kiemelkedően epekedő, a lógó füleitől a feje még aribb lesz, a kis pofikája is nagyon édes. Agilityben is megállja a helyét, dog dancingelni lehet vele, a frisbeet imádják, vízből és terepen apportíroznak. Emellett remek kísérő és kiállítási kutya, a maga nemében lenyűgöző! Bár számomra minden kutya tökéletes. Még akkoris ha három lábú, vagy félszemű, mert szeretni tud!
2010. szept. 14. 17:34
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pontosan, minden igaz, amit leírtatok.
2010. szept. 14. 17:44
 16/20 anonim ***** válasza:
A kedvenc fajtáim a tökéletes számomra, persze javítgatnivaló mindig van. Nekem a tökéletes kutya átlagos mérető, minden extrától mentes, egészséges kinézetű, szép színű, kellemes szőrű (tehát pl nem drótszőrű). Lehetőleg álló fülei vannak (akár vágott is), Szépen kilátszódó, hosszúkás pofája stb. Jellemre pedig igazi munkakutya legyen, akivel lehet dolgozni és szereti is, sokoldalú, és ami a legfontosabb, egygazdás, olyan akit nem érdekel a többi ember és én vagyok neki az "igazi", aki megvéd, sőt harap ha kell, nem megy el az első idegennel.
2010. szept. 14. 21:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Ja és szeresse az állatokat, bár ez inkább nevelés.
2010. szept. 14. 21:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Nincsen sajnos.

Tetszik sok fajta, de tökéletes egyik sem, pár példa:

-a legcsodálatosabb kutyának a huskyt találom, de szökős és nagy a mozgásigénye és vonyít, nem ugat és kedves mindenkihez-külön életmód egy huskyval élni,amihez már a kerítésünk sem elég jó, hát még az én mozgásigényem(bár szeretek biciglizni, de közel sem tekerek annyit amennyi naponta egy huskynak kéne).

- az agarakat is szeretem nézni coursingra ha kimegyek mindig úgy jövök haza hogy nekem kell egy, de tudom hogy fázósak és én nem engedném be és hogy naponta azt is meg kell futtatni én meg nem akarnék minden nap ennyit menni.

-a flat coated retriever tökéletes lenne, de annyira csúnya nekem a feje, hogy nem kell miatta ilyen kutya soha.

2010. szept. 15. 10:17
 19/20 anonim ***** válasza:
De igen, a pitbull harcikutya, tehát van olyan hogy harcikutya.
2010. szept. 15. 10:18
 20/20 A kérdező kommentje:
Ne kezdjük már el a harcikutyázást! Nem ezért tettem fel a kérdést. A többieknek köszönöm.
2010. szept. 15. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!