Egy kisvárosban értünk, nagy kertünk van. Édesapám nyugdíjas, de jól tartja magát, dolgozik a kertben stb. Meghalt jugoszláv farkasölő kutyája. Szeretnénk a helyére újat, mert sok betörés szokott erre lenni.
Milyen fajtákat ajánlotok? Kikötés lenne, hogy ne legyen mániákus kaparógép, nagyobb testű, szigorúan udvaron tartandó, megvédje a házat. A szőre azért ne legyen túl hosszú, mozgásigénye se olyan, hogy napi 20 km a minimum. Mielőtt jönnétek azzal ,hogy miért nem fogadunk örökbe, az a terv, de azért mégis kell valami kiindulópont, hogy melyik fajta lenne az ideális, és akkor menhelyen olyanokat nézünk.
Rotweiler, Boxer, Tibeti masziff. mind a 3 fajta őrző védő kutya, és nagyon jók is benne. Én személy szerint a Tibet masztiffot ajánlanám neked jó őrző kutya de már csak csupán a méretével is el ijezti a illetékteleneket. Nekem egy Pulim és egy Foxim van. A Foxi ugat meg a Puli is de a pulim meg támad kint az úton szépen viselkedik de a prtáera senki se jöhet be. A kerítésünket nagy ívből kerülük mert ha megy valaki az újon egyből a kerítésnek tapad. De ha valamelyik ismerősöm be akar jönni akkor mondom hogy csend és el megy a hejére. így csak az jöhet be akit én is beengedeik. A Puli nagyin jó ilyen téren. Bár egyetlen hátránya a szőre de viszont én minden tavasszal lenyírom és nincsen vele semmi gond. 1 évben 1x-i nyírás elég....
2011. szept. 7. 19:50
3/9 anonim válasza:
második vagyok
De amúgy a Kuvasz is jó azunk is volt már a Puli előtt. Egy megvesztegethetetlen őr. A kuvaszom 18 évig élt.
2011. szept. 7. 19:51
4/9 anonim válasza:
a Rottweiler!!!
okos,aranyos,jó házőrző,csak ajánlani tudom
2011. szept. 7. 20:20
5/9 A kérdező kommentje:
a kuvaszokkal személyes problémám vannak (rossz emlékek)
a roti meg a szomszédunkban van, és hát, egy igen kerge jószág, de nem a jó értelemben. Biztos, hogy csak a rossz nevelés miatt, de azt édesapám semmiféleképpen nem szeretne.
2011. szept. 7. 20:57
6/9 anonim válasza:
Merre laksz? Hátha úgy könnyebb segíteni, rögtön mutatnék néhány kutyát.
2011. szept. 9. 10:11
7/9 anonim válasza:
Előző vagyok, én rögtön mutatok pár ideális jelöltet:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!