A segítségetekre van szükségem!Van egy 4hos kan spánielem.Támad és harap és üvöltve kiabál.Mit tegyek?
Van egy 4 hos kan spanielem iszonyatosan fel a porszivotol.Ha rászolunk akkor ordit es morog. Sajnos mar 2x nekem ugrott es csunyan megharapott.Kislanyomra is morgott. Az allatunk levo lakok mar szoltak hogy nagyon hangos a kutya. Hiaba nyugtatom ő akkor is csak ordit. 2x csaptam oda neki amikor megharapott.Sosem bantottuk. Rendszeresen foglalkozom vele. Mi a fene van vele? Mit tegyek?
Nem szeretnem ha a kislanyomat is megharapna!
Fél. El kell zárni biztonságos helyre, amíg porszívózol.
Nekem a macskáim félnek a szárítógép hangjától. Nyilván nem kínzom őket vele, amíg megy addig ők másik helyiségbe vannak zárva, probléma megoldva.
A legtobb kutya nincs kibekulve a porszivoval, zard addig kulon szobaba.
De hogy morog es harap is, hat lehet ideggyenge kutyat vettel, kerj segitseget kikepzotol, mert szocializalni kell, amig meg kolyok.
Vagy vidd számára biztonságos helyre, vagy old fel benne a félelmet. Utóbbi hosszabb idő, türelmet és kitartást igényel. Illetve kombinálhatod a kettőt, tehát kezdetben amíg fél addig a porszívózás idejére átviszed máshova, mert takarítani kell.
Közben hozzá szoktatod, hogy nincs mitől félnie.
Itt viszonylag jól össze van foglalva.
Plusz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__937595-a-kut..
Itt a 8. válasz.
Nem írtam, de erre gondoltam jutalmazd. Először kikapcsolt állapotban legyen a porszívó stb.
Zárd ki az erkélyre/le a pincébe, amikor porszívózol!
Mondjuk én is ordítok, ha olyankor porszívózik a csajom, amikor ott vagyok.
Szerintem az lesz a baj, hogy hazavittél egy babakutyát, akitől azt várod, hogy úgy viselkedjen, mint egy 2-3 éves, jól nevelt felnőtt.
Keressetek egy trénert, házhoz járósat és olyat, aki alsó hangon 2 órát beszélget veletek a kutyusról. Ezt nem lehet 1 írott bekezdés alapján diagnosztizálni.
"Van egy 4 hos kan spanielem iszonyatosan fel a porszivotol."
Egy (javarészt) tiszta lap babakutya nem tudja, hogy a zörgő-búgó, furán mozgó dobozod nem eszik kutyát. Neked, a gazdinak kell megtanítani neki.
"Ha rászolunk akkor ordit es morog."
Mit vársz? Nem tud magyarul. Testbeszédből, hangsúlyból, hangerőből tud ítélni.
Milyen szituációban? Milyen testbeszéddel? Milyen érzelmekkel?
"Sajnos mar 2x nekem ugrott es csunyan megharapott."
Milyen szituációban? Milyen testbeszéddel? Milyen érzelmekkel?
"Kislanyomra is morgott."
Milyen szituációban? Milyen testbeszéddel? Milyen érzelmekkel? Milyen idős a gyerek?
Nekem ezen a ponton gyanús, hogy a testbeszédét nem értitek, csak az tűnik fel, hogy "hű, ez már megint morog". Ami NORMÁLIS: kommunikáció, önkifejezés. Igazán nagy gond akkor lenne, ha nem kommunikálna. Ha megoldjátok a mögöttes problémát (pl. félelem), akkor az ilyen jellegű kommunikációra sem lesz szüksége.
Amúgy a gyerekek, főleg ha kicsik, általában rohadt félelmetesek (más mozgás, más vokalizáció, mint a felnőtteknek + megengedőbb szülők, mert Pistike csak játszani akar).
"Az allatunk levo lakok mar szoltak hogy nagyon hangos a kutya."
Ilyenkor ki szoktak rakni egy cetlit, hogy "Fifike beszoktatás alatt van, türelmet kérünk" és beleállnak a nevelésébe.
"Hiaba nyugtatom ő akkor is csak ordit."
Ismételten: Milyen szituációban? Milyen testbeszéddel? Milyen érzelmekkel?
"2x csaptam oda neki amikor megharapott."
Gratulálok.
"Sosem bantottuk."
Tényleg???
Mindig meglepődöm,hogy másoknak hogy az ördögben lesz agresszív egy spániel.
Hát így.
Szoktasd hozzá a porszívóhoz, és ezt olvasd el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!