Milyen kutya barát kullancsirasztó vállt be nálatok?
Szed a kutyám bravectot.
De pluszban szeretnék olyan kiegészítő kullancsriasztót amitől ennél is kevesebb kullancs ragad meg a bundájában.
Rengeteg kullancs van, tegnapi 1 órás séta alkalmával 12db kullancsod szedtem le a kutyámról. (Plusz az én ruhámról. És még a fejbőrömön is volt.) nagyon durva..
Nekem azt javasolta a doki, hogy egyáltalán ne is vigyem le a rétre. Nálunk tőzegláp van, elképesztő mennyiségű kullancs van.
Szóval másfelé sétálunk, plusz Kiltix nyakörv van a kutyán.
Illó olaj keveréket valaki próbált már? Bekenni vele a bundáját, persze hígítva.
Nem árt a kutyának?
Geránium olajat szoktam rájuk fújni.
pici vízben feloldtam és befujkodom a bundájukat,nem mérgező. De bőrre töményen ne menjen. Inkább csak a szőrre és hígítva picit.
Akkor még a bundájukon mászót sem látok.
Nexguard spectra-t kapnak a kutyusaim. Rendszeresen járjuk az erdőket, mezőket. Így is van bennük néha.
A doki javasolta, hogy legalább 2 féle módon védekezzünk. De a másiknak valamilyen természetes módszert kerestem. Most találtam rá a PetMed Kullancs Védőspray-re. Indulás előtt alaposan befújom vele őket. Egyenlőre úgy tűnik, hogy működik, mert azóta nem találtam bennük vérszívót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!