Aki már hordja a kutyáját kutyasuliba,milyen eredményeket ért el?
Suliban legfőképp téged tanítanak, hogyan reagálj a kutyád jelzéseire + a kutya is szocializálódik.
Csak az első kutyámmal jártam hagyományos engedelmes oktatásra és mellette rengeteget gyakoroltam itthon. Nem igazán értem, hogy milyen eredményekre gondolsz, mielőtt elmentünk majd kitépte a kezem a helyéről, úgy húzta a pórázt és ment volna balhézni a kerítés mögötti kutyákkal, két év múlva meg a szájában hozta a pórázát, rá sem nézett más kutyákra és a vadak után sem futott el. Ez viszont csak kis részben a suli érdeme, rengeteget olvastam a különböző kutyanevelési módszerekről és minden nap tudatosan gyakoroltam vele. Kb fél évig jártunk csak engedelmes oktatásra és szép lassan áttértünk az agilityre, ahol nagyon ügyes volt és az egyik polc teteje csak az ő érmeivel és kupáival van tele...
Mindenképp érdemes suliba vinni a kutyákat, a javulás meg nagyon függ a kutya jellemétől és a gazdi képességeitől, hogy mennyit gyakorol otthon és hogy mennyire tud időben, a megfelelő módszerrel korrigálni.
3 hónapos korától jártam vele oviba, aztán suliba. Most 2 éves.
Eredmények: BH vizsgát tettünk 16 hónapos korában. Jól szocializált, kézben tartható, engedelmes kutyus.
Köszönöm szépen! :))
#6 pl.ilyen fejlődésre gondoltam,mint amit leírtál.Az enyém 5 honapos és nem bírjuk leszoktatni a harapdálásról.Kék zöld már mindenki a családban.😅Egyszer voltunk ,ugye most kezdtük,de már egy csomo uj dologra rá ébresztett minket a csaj,hogy rosszul csináljuk.Akkor folytatjuk és meglátjuk. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!