Társasházban lakunk, a főbérlő azt mondta 2 napunk van elvinni a kutyát ilyenkor mi a teendő?
"a bérleti szerződésben nincsen benne hogy nem lehet házi állatot vinni"
Innentől kezdve nem értem a problémát.
Ne foglalkozzatok a fenyegetőzésével. Max idő előtt egyoldalúan felmondja a szerződést, de akkor vissza kell fizetnie a kauciót.
megkérdezted tőle, mégis, mi lesz a következménye, ha nem viszed el a kutyát a lakásból?
Van-e szerződésetek? Abban van-e állattartásról szóló rész?
Nálunk úgy van,hogy a szomszédunk a házmester és azt hiszi,hogy mindenkinek megmondhatja mit csináljon. Ő is hívogatta a tulajt, és akkor a tulaj meg persze mérges volt, hogy miért csesztetik.
Mi a közös képviselővel beszéltünk, vagyis a férjem lement ordibálni a lakógyűlésre, hogy mi mindent meglesznek, de nem száll le rólunk és veszélyezteti a lakhatásunkat. A közös képviselő ilyen békéltető játszott. Azóta seggel forog a szomszéd, de már nem hivogatja a tulajt.
Szerintem kicsit jogos egy tulajtól, hogy ideges, ha hülyék hívogatják. Nem biztos, hogy rosszindulatú.
26# "Azóta seggel forog a szomszéd"
Ez mit jelent? Mármint sejtem, hogy nem tetszik neki valami, de nem tudom összerakni a jelentést.
Olvasgass egy kicsit a berlok jogait illetoen, kezdd a szerzodessel.
Ilyen a vilagon nincs, hogy hasrautesszeruen ad nektek ketnapos ultimatumot es hasonlok. En Ausztriaban elek, es itt meg akkor is jogszerutlen pampogni a haziallat miatt (legalabbis ha nem okoz valos kart), ha benne van a szerzodesben, hogy nem lehet allatod. Torvenyellenes megtiltani.
(Ugyanugy, mint pl. a dohanyzast a lakasban, pedig annak ertelme is lenne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!