Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Társasházban lakunk, a főbérlő...

Társasházban lakunk, a főbérlő azt mondta 2 napunk van elvinni a kutyát ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Valamelyik szomszéd ránk szállt és kitalálta hogy a mi kutyánk piszkít az udvarra pedig ilyen sosem történt mivel mindig elvisszük hosszabb sétára és össze is szedünk utána mindent. A főbérlő azt mondta kettő napunk van eltűntetni a kutyát de a bérleti szerződésben nincsen benne hogy nem lehet házi állatot vinni. Mindent betartunk és rendben tartunk, sosem hangoskodunk, nem megyünk éjjel haza, azt hittük hogy mindenkivel jóba vagyunk de úgy látszik mégsem, valaki folyton piszkál és ránk ken mindent. Ilyenkor mit tudunk csinálni? Nem szeretnénk elveszíteni a kiskutyánkat azt már nem bírnám ki...:(
2022. márc. 4. 07:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Jártam hasonlóan, valaki panaszkodott rólam a közösképviselőnek, az pedig beszélt a tulajjal.

Hozzám már csak egy fenyegető hangvételű üzenet érkezett, hogy ha 5 napon belül nem szűnik meg a probléma, költözhetek el.

Mondanom sem kell, nem tudtam miről beszél, felhívtam, es számon kértem, hogy miért vesz készpénznek x emberen átment információt, miért nem kérdez engem. Mondtam, hogy elhiszem, hogy az ő lakása, de ennek akkor is van egy civilizált módja.

Ez annyira nem tetszett neki, hogy valaki nem rendeli magát alá, hogy azonnali hatállyal felmondta a bérleti szerződést.

Aztan persze kiderült, hogy a panaszkodó nem rám gondolt, hanem másra, de hála istennek kiderült, hogy ez a nő egy idióta, és jobb is, hogy elmentem.

A kauciódat nem tarthatja vissza abban az esetben, ha a szerződés úgy szűnik meg idő előtt, hogy szerződésben nem lefektetett indokra hivatkozik.

Legyen kulturált a hangnem, de beszélj a tulajjal, legyen néven nevezve a gyerek, kérdezz rá, hogy visszakapod e a kauciódat ha hamarabb lépsz. Ha vergődik, es a kutyára hivatkozik, mondhatod, hogy az állat témát nem érinti a szerződés.

Ne futamodj meg. Nyilván nem kérdés, hogy innen menned kell, de úgy gondolom, hogy jogi alapja a kauciód visszatartasanak nincs.

Sőt, kár, hogy arról nincs rendelkezés, hogy mi van, ha ő nem teljesíti a szerződést..

2022. márc. 4. 08:14
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha a főbérlő egyoldalúan felmondja a szerződést akkor vissza kell adnia a kauciót.

A kaució csak arra van hogy ha kárt okoztok az ingatlanban vagy 1 hónap után leléptek szó nélkül, akkor a főbérlő kárpótolva legyen.

2022. márc. 4. 08:18
 13/30 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ezek után mindenféleképpen keressetek új albérletet.

Ha nem engedi meg hogy ez alatt az idő alatt a kutya veletek maradjok, említsd meg neki a NAV-ot. Nem igazán szoktak a kiadott lakás után adót fizetni.

2022. márc. 4. 08:32
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

11es vagyok. Bár nem vagyok híve a módszernek, ha nincs más megoldás, támogatom az előttem szólókat: meglengetni a nav témát nem egy rossz ötlet.

Ha tényleg a kaucióra játszik, akkor a saját módszerével kell vele bánni..

Egyébként a lakót már csak azért is megkérdezném, hogy mit kavart, mert simán kiderülhet, hogy a foberlo csak kitalalta, másra hárítja a dolgot..

Ha nem kamuzott, akkor is te jobban alszol, mert megtetted amit lehet. És amúgy azt tapasztalom, hogy ez ilyen egyenes húzás falakat tud bontani :)

2022. márc. 4. 08:38
 15/30 anonim ***** válasza:
94%

Én elsőre azt gondolnám, hogy a főbérlő találta ezt ki ..

A szomszéddal viszont mindenképpen beszélnék, hogy ez igaz -e. Mivel a normális ember először odamegy a bérlőhöz, és neki szól, hogy gondja van. Aztán ha nem sikerül többedjére sem megoldani, akkor el tudom képzelni, hogy a főbérlőhöz veszi az irányt. De most ilyet, hogy ott van több kutya, mrg macska is, és egyből megy szólni a tulajnak..Hát nem tudom.

2022. márc. 4. 09:12
 16/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld:))!! Ha van még ötletetek esetleg mit hogyan kéne még akkor várom nagyon!
2022. márc. 4. 09:49
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg, ha van ismerősöd aki befogadná a kutyát pár napra, hogy "eltűnjön". Aztán a főbérlőnek megmutatni, hogy attól, hogy a kutyád eltűnt a gond nem oldódott meg. Így nyugodtan visszahozhatod a kutyust, mert bizonyítottad, hogy nem ő a ludas.
2022. márc. 4. 09:55
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Egyenlőre vigyétek el a kutyát valakihez szerintem.2,5 hónap nem olyan hosszú idő.Vissza kapod a kauciót,kerestek másik albérletet és vissza hozod a kutyát.

De ne szólj róla,hogy még el akarsz költözni.Mert akkor van 2,5 hónapja találni valamit ami miatt nem kaphatod vissza a kauciót vagy csak egy részét.(remélem beköltözés előtt mindent körbe fotóztatok,hogy milyen állapotban vettétek át,mert akkor nem tudja rátok kenni,hogy pl az amúgy is kopott kanapét a macska marrta össze meg ilyesmi)

Hiába nincs benne a szerződésben,hogy kutya-macska tilos lenne vagy sem bármikor mondhatja a főbérlő,hogy költöztetek el.Főleg,ha úgy írtad alá a szerződést,hogy nincs kiköltözési idő,hanem ki tehet akár azonnal.

Vannak ilyen szemetek,alighanem tényleg arra megy hogy a kauciót lehúzhassa.

2022. márc. 4. 09:58
 19/30 anonim ***** válasza:
45%

Milyen főbérlőről beszél itt mindenki?

Kérdező, aki kiadta neked a lakást ő is bérli? Ha ő a tulajdonos akkor nem bérlő, vagy nem a bérlők között az első.

Egyébként nagyon el van tévedve a tulajdonos (gondolom az). Te a lakás használatáért fizetsz. Az, hogy mit mikor hogyan csinálsz a lakásban abba beleszólása nincs. Amíg nem okozol kárt. A lakás elhasználása nem károkozás, hanem a szerződéssel jár, ez a szolgáltatás. Nem mondhatja meg, hogy hogyan, csak azt, hogy mit. Tehát a kutyaszr ne legyen az udvaron. Hogy hogyan nem lesz az udvaron, azt neked kell megoldani. A jogszabályokat be kell tartsd jogi helyzetedtől függetlenül.

Szóval kutya marad, kaució visszajár kiköltözéskor -ha nem okoztatok kárt a lakásban.

Másik irányból megközelítve egyoldalú szerződésmódosításra nincsen lehetősége. Nincs benne a szerződésben, azt nem is teszi ő bele így bemondásra megnyugtatlak, kedves kérdező.

Előre írom mielőtt kiköltöztök fotózd körbe a lakást, legyen két tanúd hogyan, milyen állapotban hagytad ott. Ha a kauciót visszatartaná hamis ürüggyel, akkor lengesd be, hogy közjegyzőnél fizetési meghagyást fogsz kérni a kaució összegére. Ha ő azt vitatja perbe fordul az ügy. Szerintem a zseniális terveit a kaució összegének megtartására feladja. Ezt arra az esetre írom, ha amitől tartasz bekövetkezik, te tudod miért van ez a gondolatod.

2022. márc. 4. 10:16
 20/30 anonim ***** válasza:
96%
Amikor bekoltoztetek volt szo allattartasrol panelban?
2022. márc. 4. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!