Társasházban lakunk, a főbérlő azt mondta 2 napunk van elvinni a kutyát ilyenkor mi a teendő?
Jártam hasonlóan, valaki panaszkodott rólam a közösképviselőnek, az pedig beszélt a tulajjal.
Hozzám már csak egy fenyegető hangvételű üzenet érkezett, hogy ha 5 napon belül nem szűnik meg a probléma, költözhetek el.
Mondanom sem kell, nem tudtam miről beszél, felhívtam, es számon kértem, hogy miért vesz készpénznek x emberen átment információt, miért nem kérdez engem. Mondtam, hogy elhiszem, hogy az ő lakása, de ennek akkor is van egy civilizált módja.
Ez annyira nem tetszett neki, hogy valaki nem rendeli magát alá, hogy azonnali hatállyal felmondta a bérleti szerződést.
Aztan persze kiderült, hogy a panaszkodó nem rám gondolt, hanem másra, de hála istennek kiderült, hogy ez a nő egy idióta, és jobb is, hogy elmentem.
A kauciódat nem tarthatja vissza abban az esetben, ha a szerződés úgy szűnik meg idő előtt, hogy szerződésben nem lefektetett indokra hivatkozik.
Legyen kulturált a hangnem, de beszélj a tulajjal, legyen néven nevezve a gyerek, kérdezz rá, hogy visszakapod e a kauciódat ha hamarabb lépsz. Ha vergődik, es a kutyára hivatkozik, mondhatod, hogy az állat témát nem érinti a szerződés.
Ne futamodj meg. Nyilván nem kérdés, hogy innen menned kell, de úgy gondolom, hogy jogi alapja a kauciód visszatartasanak nincs.
Sőt, kár, hogy arról nincs rendelkezés, hogy mi van, ha ő nem teljesíti a szerződést..
Ha a főbérlő egyoldalúan felmondja a szerződést akkor vissza kell adnia a kauciót.
A kaució csak arra van hogy ha kárt okoztok az ingatlanban vagy 1 hónap után leléptek szó nélkül, akkor a főbérlő kárpótolva legyen.
Szerintem ezek után mindenféleképpen keressetek új albérletet.
Ha nem engedi meg hogy ez alatt az idő alatt a kutya veletek maradjok, említsd meg neki a NAV-ot. Nem igazán szoktak a kiadott lakás után adót fizetni.
11es vagyok. Bár nem vagyok híve a módszernek, ha nincs más megoldás, támogatom az előttem szólókat: meglengetni a nav témát nem egy rossz ötlet.
Ha tényleg a kaucióra játszik, akkor a saját módszerével kell vele bánni..
Egyébként a lakót már csak azért is megkérdezném, hogy mit kavart, mert simán kiderülhet, hogy a foberlo csak kitalalta, másra hárítja a dolgot..
Ha nem kamuzott, akkor is te jobban alszol, mert megtetted amit lehet. És amúgy azt tapasztalom, hogy ez ilyen egyenes húzás falakat tud bontani :)
Én elsőre azt gondolnám, hogy a főbérlő találta ezt ki ..
A szomszéddal viszont mindenképpen beszélnék, hogy ez igaz -e. Mivel a normális ember először odamegy a bérlőhöz, és neki szól, hogy gondja van. Aztán ha nem sikerül többedjére sem megoldani, akkor el tudom képzelni, hogy a főbérlőhöz veszi az irányt. De most ilyet, hogy ott van több kutya, mrg macska is, és egyből megy szólni a tulajnak..Hát nem tudom.
Egyenlőre vigyétek el a kutyát valakihez szerintem.2,5 hónap nem olyan hosszú idő.Vissza kapod a kauciót,kerestek másik albérletet és vissza hozod a kutyát.
De ne szólj róla,hogy még el akarsz költözni.Mert akkor van 2,5 hónapja találni valamit ami miatt nem kaphatod vissza a kauciót vagy csak egy részét.(remélem beköltözés előtt mindent körbe fotóztatok,hogy milyen állapotban vettétek át,mert akkor nem tudja rátok kenni,hogy pl az amúgy is kopott kanapét a macska marrta össze meg ilyesmi)
Hiába nincs benne a szerződésben,hogy kutya-macska tilos lenne vagy sem bármikor mondhatja a főbérlő,hogy költöztetek el.Főleg,ha úgy írtad alá a szerződést,hogy nincs kiköltözési idő,hanem ki tehet akár azonnal.
Vannak ilyen szemetek,alighanem tényleg arra megy hogy a kauciót lehúzhassa.
Milyen főbérlőről beszél itt mindenki?
Kérdező, aki kiadta neked a lakást ő is bérli? Ha ő a tulajdonos akkor nem bérlő, vagy nem a bérlők között az első.
Egyébként nagyon el van tévedve a tulajdonos (gondolom az). Te a lakás használatáért fizetsz. Az, hogy mit mikor hogyan csinálsz a lakásban abba beleszólása nincs. Amíg nem okozol kárt. A lakás elhasználása nem károkozás, hanem a szerződéssel jár, ez a szolgáltatás. Nem mondhatja meg, hogy hogyan, csak azt, hogy mit. Tehát a kutyaszr ne legyen az udvaron. Hogy hogyan nem lesz az udvaron, azt neked kell megoldani. A jogszabályokat be kell tartsd jogi helyzetedtől függetlenül.
Szóval kutya marad, kaució visszajár kiköltözéskor -ha nem okoztatok kárt a lakásban.
Másik irányból megközelítve egyoldalú szerződésmódosításra nincsen lehetősége. Nincs benne a szerződésben, azt nem is teszi ő bele így bemondásra megnyugtatlak, kedves kérdező.
Előre írom mielőtt kiköltöztök fotózd körbe a lakást, legyen két tanúd hogyan, milyen állapotban hagytad ott. Ha a kauciót visszatartaná hamis ürüggyel, akkor lengesd be, hogy közjegyzőnél fizetési meghagyást fogsz kérni a kaució összegére. Ha ő azt vitatja perbe fordul az ügy. Szerintem a zseniális terveit a kaució összegének megtartására feladja. Ezt arra az esetre írom, ha amitől tartasz bekövetkezik, te tudod miért van ez a gondolatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!