Nagytestű, de rövid szőrű kutya kinti tartása?
Miért mondják hogy rövid szőrű de nagy testű pl. dobermann, német dog
Nem lehet kint tartani? Természetesen megfelelő méretű jól szigetelt kutyaházzal.
A tenyésztők (akik mindenkinél jobban ismerik a fajtát) is kint, kennelben tartják ezeket a kutyákat, nem pedig bent alszik a 10 kutya a kanapén.
Hogy is van ez?
Elvileg a tenyésztőnél jó dolguk van a kutyáknak. (Nem szaporítónál)
Ja,a francia bulldognak is biztos nagyon f*sza a kinti élet.patella,csípő,könyök nagyon jót tesz az amúgy is érzékeny izületeknek.
És ez amúgy se tenyésztő,maximum valami tk-s szaporító minimális hozzáértéssel.Azok a színek javarészt nem elfogadottak.Tenyésztő nem tenyésztő nem elfogadott színekkel.(kék pl..)
Nekem is amstaffom van. Pufikabatban setal,sportpoloban jon velem futni a poraz nelkuli reszen.
A dobj is ugyanigy fazik.
Otthon 28 fokra futunk. Agyon nem nagyon birja.
Soha nem tennem ki kertbe.
Annak idejen az arisztokracia ae tette ki kertbe soha a kutyakat. Mindig a gazda mellett ult vagy fekudt a kutyaja!! Szuksege van a gazda testi kozelsegere es szemelyes jelenletere. Reszt akarnak venni a csaladi eletben.
Ki ne tegyel egy dobit vagy rotit kertbe. Nem erzik jol magukat igenytelen nemtorodom embereknel.
Nem mindegy, hogy hogy tartják kint.
Lehet kint tartani úgy is, hogy ki van csapva egy sivár "kert" közepére, fedél nélkül.
Meg lehet úgy is, hogy van helye melléképületben, pince-féleségben, ahol télen is minimum 15 fok van.
Akinek van kertes háza az tudja, hogy aki foglalkozik is a kerttel, ott az ember a szabadideje nagy részét kint tölti. Én kint, de a kutya azért legyen bent a lakásban - ez nem szeparáció? :))
Mert nyílván aki bent tartja a kutyát az sose megy ki a lakásból és a kutya se megy ki vele.
Nagy különbség,hogy ketten is kint vagytok majd ketten is bementek melegedni,vagy te kimész a kutyához aztán őt rövid szőrűként kint hagyod fagyoskodni..
Egyebkent nekunk is van kertunk, de en telen nem igazan toltok kint fel napokat, nincs is ugymond dolgom, haszonallat nincs, fat nem kell hasogatni, stb.
Szoval nem, nem tudom mit lehet kint telen csinalni a kertben, foleg napi tobb orat, eddig nem jottem ra, pedig foglalkozunk a kerttel, termelunk is ezt-azt magunknak, viragok is vannak. Tavasz-nyar-osz az mas teszta.
Setalni persze kivisszuk a kutyat telen is,hiszen ő benti, de akkor sem a kertben vagyunk, hanem az utcan/erdoben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!