Miért ilyenekre az emberek? Bővebben lent!
Adott egy elethelyzet..
Van egy kutyusom akinek lett egy betegsége egy ideje, kezdek kifogyni a tartalekaimból így hát gondoltam, megpróbálok segítséget kérni,en naiv. 5,2k ember követi a kutyámat instan. Viccbol csináltam meg régen neki az instat, kövezzetek meg... Aztán gondoltam segítségül hívom a közösség erejét... Semmi nem történt..
Kipróbáltam a whydonatet, de ott sem...
Az a durva, amikor nekem írták vagy láttam segítettem mindig, több kutyusnak is, Zentenek is... Nem kevés összeggel.. Rengeteg állatot mentettem, de amikor nekem kell valamiért nem segítenek.
Ezt szeretném megérteni... Miért lett ennyire közömbös az emberiség? Sajnos nem tudok kihez fordulni, ezt most nem fejtem ki miért... Csak megakarom érteni! Köszönöm előre is a válaszokat!
Nekem amúgy nincs Instagramom, de pl. a YouTube-on feliratkoztam vagy 30 csatornára az évek alatt, hogy majd követem őket. Persze, mindegyiket követtem is, amíg megvolt az újdonság varázsa. Ez kb. 2-8 hetet jelentett, változó. Nem töröltem egyiket sem, nem tudom megmondani miért, talán azért, mert úgy gondolom, hogy majd egyszer lehet, hogy kíváncsi leszek még azokra az emberekre, a csatornájukra, akiket egyszer felvettem, hogy követem őket. A sok ember közül csak 1-et követek rendszeresen, két másikat időszakosan, a többit egyáltalán nem, hiába vagyok feliratkozva a csatornájukra. A nevüket is elfelejtettem a legtöbbnek.
Ez lehet a helyzet az Instával is. Csak mert valaki lájkol egyet, vagy valaha bejelölt, hogy követ téged, az nem azt jelenti, hogy valójában tényleg követ.
Áh én már többnyire tekerek is tovább mikor megy a kunyerálás.Valakinek tényleg kell,de gyerekek akkor is..
Minden menhelynek nem tudunk küldeni.Mindenhol van sürgős és súlyos eset pl mint a mai kiskutya akit a pesti Jászain megszurkált és össze vert a csöves nő..
Minden magán személynek se,hiszen majdnem minden háztartásban van kutya,macska akiknek hol az ivartalanítására gyűjtünk,hol műtétekre,hol gyógyszeres kezelésre..hát bakker,ti vállaltátok végső soron és ez lett volna az első amit figyelembe veszel.A vagyonod elég lesz-e 10-15 év kutya-macskázádra.
Minden gyereken sem tudok segíteni,pedig tényleg értük is a szívem szakad meg.Minden bajuk van pedig köztük is van rengeteg szinte alig pár éves is.
Minden felnőttön sem,mert azért valljuk be mikor egy egész család kerül sz*rba akkor nagyon megfontolod,hogy aznap veszel inkább olcsóbb vacsorának valót csak küldj egy-két ezer forintot nekik..
És akkor még csak a tényleg súlyos eseteket mondtam nekem a youtube pistikét aki álmai gépére gyúr,a boldog parocskát aki esküvőre kéretet,az egyetemét befejezni próbáló egyetemista is ott van..
Mindenki csak kér,de adni nem tud ha akar se a másiknak.Mert ameddig te a kutyád dolgaira gyűjtenél addig nekem ott a beteg nagyi pl.
Szar egy helyzet,de kellemetlen is mindig azt hallani,hogy adjatok,mert nincs.Nekünk sincs sajnos,nem az emberiség a rossz.
Azonnal szidod te is a világot,pedig a világ ugyan olyan szar helyzetben van mint te.Csak mi nem beteg kutyával szívunk,hanem minden mással.(is)
Több helyen is furcsállak kérdező, storyba teszed ki hogy segítség kell, ami 24 óráig éri max el az embereket, és akkor is csak a követőidet.
Na mindegy mondom, erre kérdésre biztos lesz aki majd tud legalább segíteni, én is átgondolom. Erre azt írod hogy mégse kell a pénz? Hitel, akármi más opció meg nem tetszik, mert neked kizárólag az insta követőidtől kellene az összeg. Azt meg már tényleg nem fogom fel, hogy több kutyának segítettél nem kevés összeggel, és most a tiedre (emiatt is) nincs.
Akkor én elmondom őszintén, szoktam segíteni/adományozni, viszont interneten pont ezért nem adok sose. Mert vagy ugyanígy eleve sehogyse kerek a sztori, vagy utólag derül ki hogy kamu az egész.
A kérdésedet lehet inkább az emberek kategóriába kellett volna feltenni, hiszen az insta követőidre vonatkozik. Akikkel foglalkozol, miközben a beteg kutyáddal kellene foglalkozni.
Én is kérhetnék másoktól. Nekem nincs lakásom, pedig már 40 elmúltam, és még mindig albérleti szobában élek. Nem azért, mert elittam, eldohányoztam, eldorbézoltam. Még kb. 3 év, mire tudok venni, akkor is csak hitelre, igaz, azt a hitelt 8-10 éven belül visszafizetem.
Nekem is lehetne gyűjteni ezzel az erővel. Tudom, az emberek mondhatják, hogy ugyan, miért nem tanultam, tanulok valamit, hogy több pénzem legyen, stb., ez valamennyire igaz is, de ez van, mindenesetre a lényeg, hogy ugyanezt lefordítva a te esetedre, gondolhatják az emberek ugyanezt, ez a gazda miért nem keres többet, miért nem tanult valamit, hogy több pénze legyen, miért nem tett félre már előre több pénzt a kutyájának szükség esetére. Ugyanez.
Gondolj bele, te sokkal szerencsésebb, gazdagabb vagy már így is, mint én pl. vagy még sok más ember, neked legalább van saját kéglid/házad, saját autód. És még kutyád is. Másnak mindez nincs meg. Más ugyanúgy kérhetne a dolgaira.
Vannak akik jobban tudnak tarhálni. Ehhez is tehetség kell.
Rengeteg kamu menhely/állatvédő van akik millókat kaszálnak. Évek óta ugyanazok a kutyák vannak náluk (pl egy Miskolc közeli páros is ebből él) , de nem zavar senkit se, utalnak. Aki meg ténylegesen segítségre szorul az le van f0sva.
Sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!