Ha új lakásba költözünk,ujra kell kezdeni a tanítást?
Van 2 kutyám, kb egy évvel ezelőtt tanítottam velük fokozatosan az egyedül maradást..Kb 1-2 hónap alatt megtanulták
Nem kizárt ,hogy hamarosan új lakást fogunk bérelni,mert ez kár kicsi
Ha új otthonunk lesz,akkor mindent előlröl kell kezdeni?
Fokozatos hozzászoktatas stb..
Vagy ha megszokják,akkor minden megy ahogy eddig?
Ez azt jelenti hanem hogy akkor amig nem szokja meg,addig ugatni es vonyitani fog,ha nem vagyunk otthon?
1-2 hétre tudok szabadsagot kivenni,de többre sajna nem😕
Nem, egyáltalán nem azt jelenti, hogy vonyítani és ugatni fog, amíg nem szokja meg, hiszen neki egyáltalán nem ez a természetes, ez egy kialakult válaszreakció lesz ha az új helyen azonnal magára hagyjátok egy fél napra.
Szerintem 1-2 hét alatt simán fel lehet építeni az egyedül maradást egy olyan kutyával, akinek ez nem teljesen idegen élmény és egyébként megszokott környezetben NEM szeparál.
Csak ebben az időszakban legyetek fokozatosak, először hagyjátok, hogy felfedezze az új környezetet, alakuljanak ki azok a rituálék, amik otthoni környezetben már megvannak, tudja hol kap enni, hol van a vize, legyen egy nyugodt helye, ahol tud pihenni. Emellett fokozatosan el lehet kezdeni az egyedülléthez szoktatást is, ennek nekem mindig az volt a kulcsa egyébként, hogy először halálra fárasztottan hagytam otthon a kutyát, így végigaludta azt a néhány órát, nem stresszelt azon, hogy hol vagyok, csak pihent, aztán mikor hazajöttem lényegében csak akkor vette észre, hogy nem voltam előtte otthon. Ha éber állapotban van, akkor is jó, ha 5-10 percre tudatosan többször magára hagyod, hiszen 8-10 óra alatt lesz éber fázisa is (kutyák alvási ritmusa eltér az emberétől, kb. 3-4 órát alszanak egyhuzamban) és akkor sem lenne jó, ha kétségbe esne. Ha először csak 5-10 percre tűnsz el az még olyan rövid idő, hogy nem tud nagyon pánikba esni, hamar megérkezel ahhoz, hogy lássa nem dől össze a világ akkor se, ha te éppen nem vagy a lakásba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!